Copilul tau se drogheaza?

Copilul tau se drogheaza?

In urma unei discutii cu medicul psihiatru Dorin Marculescu am ajuns la concluzia ca foarte multi tineri care consuma droguri sunt descoperiti mult prea tarziu de parintii lor, facand astfel procedura de recuperare mult mai anevoioasa.

Tot ce trebuie sa faci este sa studiezi comportamentul copilului tau, reusind astfel sa sesizezi la timp unele schimbari prevestitoare ale consumului de droguri.

Semne fizice si comportamentale ale consumului de droguri
Trebuie sa stabilim inca de la inceput ca nu orice copil care prezinta unul dintre aceste simptome este neaparat consumator de droguri.Unele dintre ele pot fi semne ale unei depresii adolescentine sau a altor probleme specifice varstei.

Oricare ar fi cauza acestor simptome, acestea ar trebui sa traga un semnal de alarma asupra oricarui parinte, mai ales daca ele persista in timp sau mai rau, apar in grup.Un consilier sau un psiholog specializat in probleme tinerilor, poate sa evite agravarea lor, iar depistarea problemelor la timp poate fi unori chiar vitala.

In cazul in care iti suspectezi copilul, sau pe oricine altcineva, ca ar fi un consumator de droguri sau alcool, informatiile pe care ti le oferim ar putea sa-ti fie de un real folos pentru a te convinge.

Este important sa urmaresti schimbarile comportamentale ale copilului tau, si sa-ti pui probleme atunci cand vezi schimbari majore in personalitatea, fizicul, atitudinea sau comportaentul sau.

Marijuana Ochi rosii, sticlosi; vorbirea pe un ton ridicat, rasul strident, urmate de o stare de somnolenta; miros dulceag de ars/afumat
Alcool Grosolanie, lipsa de tact; mersul leganat; incapabilitatea de a purta o discutie coerenta; pupile dilatate; lipsa interesului si a motivatiei;
Antidepresive (incluzand barbituricele si tranchilizantele). Acelesi aparente ca si ale unui om beat, dar fara mirosul de alcool; dificultati in concentrare; somnolenta; pupile micsorate.
Stimulente Activitate crescuta; euforie; iritabil; anxietate; comunicativitate excesiva, urmata de un somn neregulat si depresie; perioade lungi de timp fara pofta de mancare sau somnolenta; pupile dilatate; gura si gat uscate; pierderi in greutate.
Inhalante (aerosoli, vapori, etc.). Ochi umezi; vedere neclara; secretii ale cavitatii nazale sau roseata in jurul nasului/gurii; dureri de cap sau greata; incapacitatea de a controla bine muschii; schimbari ale apetitului.
Halucinogene Pupile dilatate; comportament bizar si irational; halucinatii; indepartare de oameni; discurs incoerent; confuzie.
Heroina Urme de intepaturi; somnolenta la ore ce nu corespund programului normal; transpiratie abundenta; stare de voma; tuse si stranut; spasme; pierderea apetitului; pupile micsorate, care nu reactioneaza la lumina.
Tutun/Nicotina Miros persistent de tutun; degete si dinti patati.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii