Conserve toxice: ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mâncare din conserve

Conserve toxice

Conserve toxice: ce substanță chimică conțin cutiile de conserve. Se transferă în compoziție și devine toxică în timp.

Conservele sunt la mare căutare în ultima perioadă și reprezintă prima alegere pentru cei care vor să își facă un stoc de alimente neperisabile. Principalul avantaj al conservelor este reprezentat de termenul de valabilitate îndelungat, uneori chiar de câțiva ani.

Alimentele din interior își păstrează gustul și sunt bune de consumat chiar după o perioada lungă de timp. În plus conservele se pot stivui ușor și astfel depozitarea lor nu reprezintă o problemă.

Iată însă de ce sunt conservele toxice.

Conserve toxice: substanța care le face toxice

Pentru a nu rugini și pentru a păstra prospețimea alimentelor din interior cât mai mult timp, conservele sunt de regulă căptușite cu o peliculă de material plastic ce are în compoziție bisfenol A, sau BPA.

Bisfenolul se regăsește și în dozele metalice, dar și în sticle de plastic în care sunt puse băuturile răcoritoare, acele PET-uri.

Conserve toxice: află aici de ce sunt conservele toxice și cât de nociv este bisfenolul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate