Cum se transmite COVID-19. Dr. Adrian Streinu Cercel: “Virusul parșiv se ascunde în praf”

Cum se transmite COVID-19. Dr Adrian Streinu Cercel avertizează că noul coronavirus se ascunde în particulele de praf.

COVID-19 este un virus extrem de contagios care se transmite în special pe cale aeriană. Persoanele contaminate cu coronavirus îl pot da mai departe prin picături de lichid care se elimină prin tuse, strănut sau vorbit și care apoi intră în contact cu mâinile, ochii, mucoasa nazală sau orală, susțin specialiștii.

Este important să ne spălăm pe mâini și să dezinfectăm foarte des obiectele și suprafețele cu care intrăm în contact.

COVID-19 nu se transmite, însă, prin mușcătura țânțarilor. Deși sunt mulți cei care se tem că ar putea fi infectați cu noul coronavirus prin intermediul țânțarilor, medicii contrazic această ipoteză.

Noul coronavirus se ascunde în particulele de praf

Într-o discuție cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dr. Adrian Streinu Cercel a ținut să precizeze: “Nu, acest coronavirus nu se transmite prin mușcătura de țânțar, în schimb se transmite prin mâini murdare, respectiv prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct. Ceea ce înseamnă că dumneavoastră va trebui să vă spălați foarte des pe mâini cu apă și săpun, va trebui să vă spălați pe față cu apă și săpun și va trebui să vă spălați în nas cu apă… fără săpun, evident”.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București a explicat că noul coronavirus se regăsește în particulele de praf. “Acest virus parșiv se ascunde în praf. De aceea, am rugat pe toată lumea…' Citeste mai mult despre cum se transmite noul coronavirus aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului