Concursurile de miss si mister

Vrei sa afle toata lumea ca ai un catel super? Vino cu el la concurs! poti sa petreci un week-end distractiv si poate chiar sa luati un premiu…

Expozitiile canine
Rasele de caini au fost selectionate de-a lungul zecilor si sutelor de ani, cu scopul de a-l ajuta pe om la vanatoare, paza sau numai ca sa-i tina de urat. Fiecare rasa are un standard care descrie individul ideal al acesteia.
Expozitiile de frumusete stimuleaza selectionarea unor exemplare cat mai apropiate de idealul stabilit prin standardul rasei, mentinand pure rasele de caini.
Expozitiile canine sunt si locul unde posesorii de caini de rasa se pot mandri cu prietenii lor patrupezi, pot intalni alti crescatori si schimba impresii…
La expozitii (organizate sambata sau duminica), vei vedea cele mai reusite exemplare. Daca vrei sa cumperi un pui, acesta este locul cel mai indicat pentru stabilirea primelor relatii cu crescatori seriosi.

 

Primul pas: inscrierea
Inscrierile la expozitie se termina cu cel putin o saptamana inaintea evenimentului. Daca nu esti membru cotizant al unei asociatii chinologice, taxa de inscriere este dubla.
Cainii inscrisi sunt trecuti in catalogul expozitiei si primesc un numar de participare. Terenul pe care este organizata expozitia este impartit in ringuri. Rasele sunt afisate in ordinea in care intra la arbitraj. Cainii inscrisi concureaza pe sexe si categorii de varsta.
La fiecare categorie se acorda un titlu.

 

In ring
Cainele trebuie sa cunoasca "dresajul de ring". Desi suna foarte pompos, nu este dificil de realizat. Mai exact, cainele trebuie sa mearga, in stanga celui care il prezinta, handler (la trap) – fara sa sara sau sa galopeze.
Intrucat arbitrul va indica ca doreste sa examineze (si) dantura cainelui, acesta trebuie sa fie obisnuit sa i se ridice buzele si sa i se deschida gura.
Apoi arbitrul va cere sa vada cainele "in pozitie": acesta are capul ridicat si afiseaza o tinuta mandra, demna, cu coada ridicata.
Pozitia trebuie mentinuta atat timp cat arbitrul examineaza cainele si dicteaza observatiile sale, care sunt inscrise in foaia de arbitraj.

 

Important
Fii intotdeauna atenta la indicatiile arbitrului, pentru ca el iti va indica ce vrea sa faci in continuare. Fiecare arbitru are un anumit stil de a arbitra. Observa-i cu atentie pe cei care intra in ring inaintea ta, ca sa vezi cum procedeaza. La fiecare clasa, cainelui cu cel mai bun calificativ i se acorda un titlu in functie de clasa la care concureaza. Acordarea titlului se face numai de catre arbitru.

 

Premii pentru ei
In general, in cadrul aceleiasi rase se arbitreaza masculii si apoi femelele, in ordinea crescatoare a claselor – de la pui, la veterani. Dupa arbitraj, se acorda calificativele:

  • EXCELENT – "bentita albastra“
  • FOARTE BINE – "bentita rosie"
  • BINE – "bentita galbena"
  • SUFICIENT – "bentita verde"

La clasa pui se acorda numai calificativul PROMITATOR, cu "bentita alba". Cainii care se prezinta la expozitiile de frumusete trebuie sa fie sanatosi, in forma fizica perfecta, curati, periati, fara cicatrice. Cainii care se toaleteaza trebuie sa se prezinte cu tunsoarea de expozitie.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Animale de casa