Cheesecake cu crema de whiskey, fără coacere
Un desert impresionant, apetisant și ușor de făcut. Mai mult de atât, nici măcar nu necesită coacere! Iată cum se face cheesecake-ul cu cremă de whiskey.
Foto cheesecake cu crema de whiskey Shutterstock
* 8-12 porții * timp de preparare 1 h 20 min * 668 calorii / felie
INGREDIENTE
Pentru blat
100 g unt
250 g biscuiți digestivi
Pentru cremă
900 g cremă de brânză nesărată
2 linguri cremă de whiskey (eu prefer Baileys)
100 g zahăr pudră
300 ml frișcă lichidă, bătută
100 g ciocolată neagră, dată pe răzătoare
MOD DE PREPARARE
1. Blatul este foarte simplu de făcut: topește untul într-o tigaie și adaugă biscuiții mărunțiți. Amestecă bine până ce biscuiții au tras tot untul, apoi scoate-i și așază-i pe fundul tăvii rotunde (cu inel detașabil, în care vei face tortul).
2. Amestecă ușor crema de brânză cu crema de whiskey și zahărul pudră, apoi încorporează frișca bătută spumă și ciocolata rasă. Așază apoi peste blatul de biscuiți, în tava rotundă.
3. Dă tava la frigider și las-o în jur de două ore sau chiar peste noapte. Decorează tortul cu ciocolată rasă sau fructe de pădure.
Daca vrei si alte sortimente, incearca si aceste delicioase retete cheesecake