Cercetătorii demonstrează: oamenii nu se schimbă!
Studiul arată că trăsăturile de personalitate detectate la copii sunt un puternic indicator pentru cum se vor comporta ei ca adulţi. Folosind datele unui studiu realizat în 1960 pe 2400 de elevi (clasele I-VI), cercetătorii au comparat interviurile înregistrate atunci cu cele realizate cu aceiaşi indivizi 40 de ani mai târziu.
Ei au examinat 4 trăsăsturi ale personalităţii – fluenţa verbală, adaptabilitatea, impulsivitatea şi comportamentul de autodepreciere (până la anularea importanţei ca persoană).
Ce au descoperit:
Copiii de acum 40 de ani care vorbeau fluent, dominau conversaţia, erau interesaţi de subiecte intelectuale au devenit adulţi foarte inteligenţi.
Cei care au obţinut, copii fiind, scoruri mici la fluenţă verbală s-au dovedit a fi adulţi cu probleme de relaţionare, care au abandonat în faţa obstacolelor întâlnite de-a lungul vieţii.
Cei care obţinuseră scoruri mari la adaptabilitate s-au transformat în adulţi optimişti şi de succes, în timp ce acei copii (de acum 40 de ani) care nu acumulaseră punctaje mari au devenit adulţi care se autodepreciază, cer mult sfaturile altora şi au probleme de relaţionare. Citeşte aici