Cerbul de Aur 2019: Tot ce trebuie să știi!

Cerbul de Aur 2019 începe în această seară! Festivalul se va desfășura în perioada 22-25 august și va reuni 350 de artişti, într-o competiţie internaţională de interpretare.

În cadrul concursului, 12 finaliști se vor lupta pentru premii de peste 55.000 de euro: Tamara (Georgia);

Ralfs Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Florin Raduta (România), Anna Odobescu (Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Renate (România);

Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenia), Monika Marija (Lituania) şi Sara De Blue (Austria).

Seara va fi deschisă de Zoli Toth, care a pregătit un moment inedit alături de ansamblul de percuţie Cantus Mundi, scrie Cerbuldeaur.ro.

În premieră, în această seară, Televiziunea Română reuneşte trei artişti tineri: Laura Bretan, Ester Peony şi Olivier Kaye, care vor cânta împreună pe scena Cerbului de Aur.

Invitații speciali ai ediției din acest an sunt Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac și mulți alții.

Anul trecut, marele trofeu a fost câștigat de Inis Neziri, solistă din Albania în vârstă de 17 ani.

Cine va prezenta Cerbul de Aur 2019?

Eda Marcus și Elvin Dandel prezintă Cerbul de Aur 2019. Dacă Eda, îndrăgita prezentatoare a Televiziunii Române, este pentru prima dată pe scena de la Braşov, Elvin revine în Piaţa Sfatului după ce, în 1996, a fost unul dintre artiştii invitaţi, iar în 2008 a prezentat Festivalul, alături de Alina Sorescu şi Ruxandra Gheorghe.

Astăzi, în prima seară de concurs – şase artişti vor interpreta melodia ȋn limba română, iar şase o piesă din repertoriul propriu, urmând ca vineri, în cea de-a doua seară a concursului, după acelaşi algoritm, ceilalţi şase finalişti să interpreteze melodia ȋn limba română, respectiv pe cea din repertoriul propriu.

Ce piese și-au ales concurenții străini?

Syuzanna Melqonyan, din Armenia şi Sara De Blue, din Austria, au ales melodii din repertoriul Deliei.

Syuzanna va cânta Pe aripi de vânt, iar Sara De Blue, Ce are ea. Artista austriacă a îndrăgit melodia de cum i-a înţeles mesajul.

„Iniţial, m-a atras aranjamentul muzical, iar apoi versurile şi modul în care am rezonat cu ele. Consider că Delia este foarte talentată”, spune Sara. Ca să se pregătească, ea a apelat la ajutorul unei prietene din România.

Tamara, din Georgia, s-a regăsit în melodia De la capăt, a trupei Voltaj. „Prima dată am remarcat linia melodică, pentru că este foarte frumoasă şi uşor de memorat.

Apoi, când am văzut videoclipul şi am tradus versurile, am realizat că are un mesaj care seamănă cu situaţia din Georgia, unde mulţi oameni pleacă la muncă în străinătate şi îşi lasă copiii acasă.

A fost o alegere frumoasă, dar şi dificilă”, a spus Tamara. Artista din Georgia spune că i-a fost greu să înveţe limba română, aşa că a ascultat piesa non-stop.

În prima seară va urca pe scenă şi Monika Marija, din Lituania, cu melodia Mă ucide ea (Mihail).

„Cred că pentru juriu contează mult ceea ce transmiţi. Cu siguranţă, punctajul se va baza pe tehnică, pronunţie, dar şi pe mesaj”, a spus concurentul Florin Răduţă (România).

El speră să surprindă cu piesa Dragostea rămâne (Andra). „M-am gândit la două melodii: Cât de frumoasă eşti şi Dragostea rămâne.

Am zis să o aleg pe cea la care nu se aşteaptă nimeni. Melodia Andrei este însă schimbată, cu ajutorul lui Andrei Tudor, care este extraordinar”.

Anna Odobescu, din Republica Moldova va cânta melodia Un actor grăbit (Laura Stoica).

„Este una dintre piesele mele favorite. O melodie frumoasă, la fel de cunoscută în România, cât şi în Republica Moldova”, spune artista.

Ceilalţi şase concurenţi – Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia), Renate (România) – vor interpreta câte o melodie din repertoriul propriu.

Reguli de acces

În fiecare zi de festival, accesul publicului se face începând cu ora 19:30, până la ora 20.45, evenimentul fiind televizat.

Pentru a facilita accesul în Piaţa Sfatului, organizatorii au amenajat 14 porţi şi 4 puncte de acces A, B1, B2 şi C: trei în Strada Mureşenilor şi unul în Strada Apollonia Hirscher.

Astfel, spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25 şi posesorii de abonamente şi bilete VIP sunt rugaţi să folosească intrarea A din Strada Mureşenilor – cea mai apropiată de scenă, publicul cu bilete pentru locurile plasate începând de la rândul 26 având la dispoziţie celelalte trei intrări (B1, B2 şi C).

Accesul spre locurile din tribună se face pe scările aflate în spatele şi în partea laterală a tribunei.

Foto: Facebook

Citește și:

Au schimbat 3 bone în doar câteva luni. Cine este femeia care se ocupă acum de Archie, fiul ducilor de Sussex?

Știai că artista Christina Aguilera a participat la ediția a X-a a Festivalului Cerbul de Aur din anul 1997

Gafa făcută de prințesa Diana în timpul unui prânz oficial: Regina, prințul Charles și restul familiei regale au crezut că a înnebunit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse