Știai că artista Christina Aguilera a participat la ediția a X-a a Festivalului Cerbul de Aur din anul 1997

Christina Aguilera

Cântăreaţa şi compozitoarea Christina Aguilera a făcut înconjurul globului, locuind în Japonia, Florida, Texas şi New Jersey, până când familia ei s-a stabilit în Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, scrie Agerpres.

Fiică a unui ofiţer de carieră şi a unei violoniste, Aguilera a beneficiat de o educaţie care i-a favorizat înclinaţiile muzicale.

La numai cinci ani, ştia deja toate piesele de pe coloana sonoră a musicalului Sunetul muzicii (1965), pe care le interpreta la festivităţile şcolare.

Prima apariţie televizată a Christinei Aguilera a avut loc în 1990, la emisiunea Star Search. După înscrierea la casting, Christina a câştigat un loc în seria The Mickey Mouse Club.

La 14 ani, artista a înregistrat prima ei piesă, All I Wanna Do, interpretată în duet cu solista de origine japoneză Keizo Nakanishi.

Știai că artista Christina Aguilera a participat la ediția a X-a a Festivalului Cerbul de Aur din anul 1997

La 17 ani, în 1997, Christina Aguilera a reprezentat Statele Unite ale Americii la Festivalul Cerbul de Aur, unde a cântat două melodii ale unor renumite cântăreţe din America, Sheryl Crow şi Diana Ross, scrie Starmania, citat de Agerpres.

Ediția a X-a a Cerbului de Aur a fost prezentată de Andreea Marin, Tania Budi și Horia Brenciu și câștigată de reprezentanta Indoneziei, Meiske Shakila Sherhalawan.

Cum a descurs cariera ei în muzică și cinematografie?

În august 1999, şi-a lansat albumul de debut Christina Aguilera, care s-a bucurat de aprecierile favorabile ale criticii de specialitate.

În martie 2000, a primit un premiu Grammy pentru cea mai bună solistă.

Christina s-a căsătorit, în noiembrie 2005, cu producătorul muzical Jordan Bratman, iar în ianuarie 2008, cântăreaţa l-a născut pe Max Liron Bratman, fiul cuplului în vârstă de 11 ani.

În anul 2009, artista pășește pe platourile de filmare ale primei sale producții cinematografice, Burlesque, în care a jucat alături de artista Cher.

Neînţelegerile au dus la separarea Christinei de Jordan, în octombrie 2010. În același an, vedeta primeşte o stea pe celebrul bulevard Walk Of Fame şi lansează filmul Burlesque, ce va câştiga mai târziu un premiu Globul de Aur.

Tot atunci îl cunoaște pe chitaristul Matt hew Rutler de care se îndrăgostește. Un an mai târziu, face parte din emisiunea de succes The Voice.

În 2015, Christina începe să joace în seria Nashville a canalului TV ABC. Tot în 2015 a născut-o pe micuţa Summer Rain, fiica ei și a lui Matt.

Christina Aguilera a vorbit atât în interviuri, cât și prin muzica sa despre abuzurile violente ale tatălui ei

De-a lungul carierei sale, Christina a vorbit deschis despre abuzurile violente ale tatălui ei, sergentul Fausto Wagner Xavier Aguilera.

„Am fost martora a multor evenimente nefericite crescând. Nu m-am simțit în siguranță. Neajutorarea este cel mai îngrozitor sentiment.

Am apelat la muzică pentru a mă vindeca. Durerea mi-a hrănit iubirea pentru muzică”, a mărturisit artista în urmă cu ceva timp.

În același interviu, mama ei, Shelly Loraine, declara: „Când avea șase ani, m-am întors acasă și am găsit-o plină de sânge.

Am întrebat-o ce s-a întâmplat și mi-a spus: Tati voia să doarmă, iar eu făceam prea multă gălăgie.

Acela a fost momentul în care mama artistei a decis să-și părăsească soțul. Și-a luat fiicele, pe Christina și pe sora ei mai mică Rachel, și s-a mutat cu bunica celor mici, scrie Daily Mail.

Christina Aguilera s-a implicat intens în sponsorizarea şi susţinerea diverselor organizaţii caritabile care luptă împotriva SIDA, cancerului şi pentru drepturile copiilor, femeilor şi animalelor.

Foto: Hepta.ro / Instagram

Citește și:

Gafa făcută de prințesa Diana în timpul unui prânz oficial: Regina, prințul Charles și restul familiei regale au crezut că a înnebunit

Cum a ajuns Bianca Brad model? Nu am fost lansată în lumea modei de Zina Dumitrescu, așa cum se vehiculează

Au schimbat 3 bone în doar câteva luni. Cine este femeia care se ocupă acum de Archie, fiul ducilor de Sussex?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete