Cele mai eficiente tratamente naturale împotriva bătăturilor

Dacă stăm mult în picioare, mergem des pe jos sau purtăm pantofi sau ghete cu o mărime nepotrivită, riscăm să ne trezim cu bătături dureroase la picioare. În anumite situații, acestea devin o adevărată problemă, pot împiedica mersul normal și nu se vindecă prea ușor.

Bătătura este de fapt o formaţiune naturală de protecţie a pielii, în locurile care sunt supuse permanent apăsării şi frecării. Dacă bătăturile nu se înlătură atunci când se formează, acestea încep să crească în adâncime și provoacă dureri greu de suportat. Bătăturile se pe pot forma pe degete și pe talpa picioarelor.

Pe piață există tot felul de creme și loțiuni pentru bătături, dar în anumite cazuri eficiența lor lasă de dorit. Revolvă această problemă cu ajutorul unor leacuri naturiste populare care au efecte remarcabile într-un timp destul de scurt.

  1. Ulei cu ceapă. Dă pe răzătoare o ceapă sau mărunțește-o la blender, apoi amestec-o cu ulei nerafinat. Amestecul se întinde pe un prosop mic şi se aplică pe bătătură. Piciorul se pune într-o pungă de celofan. Pentru degete se decupează orificii, pentru a nu transpira, după se pansează cu tifon, conform topremediinaturiste.ro.  După ce acționează cel puțin 3-4 ore, se înlătură compresa. Se spală picioarele, se curăță cu piatră ponce şi se aplică un amestec din părţi egale de ulei de floarea-soarelui cu glicerină.
  2. Ceai verde şi arnică. Dacă ai dureri mari din cauza băturilor, aplică o compresă din 200 ml. de ceai verde amestecat cu o linguriţă de tinctură de arnică. Apoi, se îmbibă în soluţie o pereche de şosete de bumbac și se încălţă pe picioare. Deasupra se pune o pungă de plastic şi o pereche de şosete de lână. Compresa se lasă să acționeze timp de 2-3 ore.
  3. Usturoi cu măr verde. Tot ce trebuie să faci este să freci bătăturile cu usturoi pisat şi cu măr verde acru, alternativ, de 5 ori pe zi.
  4. Macerat de usturoi. Curăță o căpăţână de mărime medie de usturoi, după care pisează-o și amestec-o cu 300 ml. de oţet. Amestecul se lasă la macerat timp de 2 săptămâni. Un pătrăţel de tifon împăturit se îmbibă cu oţet, care se aplică pe bătătură, apoi se acoperă cu folie şi se pansează. Se schimbă de două ori pe zi.
  5. Argilă cu ceai de muşeţel. Dacă vrei să scapi de durerea provocată de bătături, încearcă această combinație: 1 litru de apă se aduce până la punctul de fierbere cu 3 linguri de flori de muşeţel. Apoi, se răceşte până la 50 de grade şi se amestecă cu argilă, astfel încât să se formeze o pastă, care se aplică pe articulaţie sau pe gleznă, în strat de 5 cm. Se acoperă cu folie şi se acoperă cu un fular de lână. Argila se schimbă de câteva ori pe zi, pe măsură ce se usucă.
  6. Propolis. Achiziționează propolis solid de la apicultori. Fă o baie caldă la picioare, apoi aplică pe bătătură o bucăţică de propolis turtită între degete și înfăşoară zona cu leucoplast. Lasă să acționeze timp de 3 zile, apoi înlătură propolisul. În anumite situații, bătătura se desprinde după prima procedură. Mai există un procedeu, prin care o bucăţică de propolis se înmoaie în apă fierbinte, până se face ca plastinina. Se aplică pe bătătură şi se acoperă cu leucoplast, acesta trebuie să fie schimbat des, deoarece se deteriorează repede. Dacă bătătura este adâncă şi veche, se schimbă şi propolisul cu unul proaspăt, la fiecare 5-6 zile. Înainte de schimbarea propolisului, se ţine piciorul în apă fierbinte cât mai mult pentru ca pielea să se înmoaie.
  7. Ceapă coaptă cu oţet. Taie o ceapă în două, după care pune pe o tablă și stropeşte-o cu oţet de mere. Ceapa se coace la cuptor. Apoi, se aplică pe bătătură și se fixează cu un pansament. Se lasă să acțioze timp de 12 ore.

Toate aceste 7 remedii naturale acționează în mod eficient asupra bătăturilor, le vindecă în mod natural și combat durerile puternice.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Exerciții fizice care se pot face din picioare

Ai picioarele umflate? Acest aspect poate fi simptom al unei boli grave

Oasele sănătoase îți fac picioarele frumoase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate