Oasele sănătoase îți fac picioarele frumoase
Fiecare femeie își dorește să aibă picioare frumos conturate și atrăgătoare. În principiu, o dietă adecvată și exercițiile fizice te pot ajuta să-ți îndeplinești dorința.
În plus, este important să ții cont de anumite detalii din rutina zilnică. Află, așadar, ce trebuie să facă o femeie ca să aibă picioare frumoase.
Frumusețea picioarelor începe din interior
Oasele lungi și puternice sunt structura de bază a picioarelor. Atunci când osul este sănătos, mușchii, tendoanele și ligamentele sunt bine atașate și își păstrează puterea și forța, ceea ce va da un contur frumos piciorului.
La nivelul membrelor inferioare se află cel mai mare grup de mușchi și tendoane din corpul uman. Aceștia trebuie antrenați prin mișcare, al cărei scop este acela de a-i tonifia și de a le menține suplețea.
Există o mulțime de exerciții specifice, care te vor ajuta să ai picioare frumoase, precum fandările, genuflexiunile, săriturile sau exercițiile aerobice. La acestea se adaugă alergatul și mersul pe bicicletă, însă și simplul mers pe jos este la fel de eficient.
Să nu uităm de încălțăminte. Este foarte important ca aceasta să fie confortabilă. Purtarea de încălțăminte fie prea strâmtă, fie prea înaltă favorizează apariția durerilor, a monturilor și a problemelor circulatorii. Cu siguranță, tocurile fac picioarele frumoase, însă îți recomandăm să le porți, totuși, ocazional dacă nu vrei să ai de-a face cu problemele menționate mai sus.
Circulație sanguină bună
Atunci când circulația sanguină este bună, oasele, mușchii și tendoanele sunt mai sănătoase, și asta pentru că fluxul sanguin hrănește oasele și tendoanele.
Spre exemplu, o circulație sanguină deficitară la nivelul picioarelor se face vinovată de apariția varicelor și a trombozei venoase periferice. Rezultatul? Un aspect inestetic și neplăcut al membrelor inferioare.
Un inamic redutabil al picioarelor frumoase este celulita. Această afecțiune este favorizată de o serie de factori interni dar și externi precum dezechilibrele hormonale, disfuncționalitatea arterială, dereglările glandei tiroide, alimentația incorectă, fumatul, consumul de alcool și, nu în ultimul rând, stresul.
Chiar dacă celulita nu poate fi complet eliminată, aspectul ei poate fi vizibil diminuat, printr-o dietă echilibrată și un antrenament special. Nu uita de masajele zilnice, care vor pune în funcțiune circulația și vor atenua aspectul de coajă de portocală.
Importanța dietei
Activitatea fizică are un rol esențial în menținerea frumuseții picioarelor, dar la fel de importantă este alimentația. Aceasta trebuie să fie bogată în minerale precum calciu și magneziu, vitaminele C și D.
O dietă echilibrată din care să nu lipsească fructele și legumele, alimentele bogate în acizi grași Omega 3 precum somon, nuci și avocado, te va ajuta să-ți asiguri necesarul energetic al organismului. În acest fel, îl menții sănătos și reduci durerile.
Hidratarea este și ea extrem de importantă. Frumusețea pielii este direct proporțională cu cantitatea de apă pe care o bei. În plus, consumul suficient de apă contribuie la prevenirea apariției crampelor musculare.
În fine, ultima componentă – dar nu cea din urmă – a unei alimentații echilibrate o reprezintă suplimentele alimentare. Acestea sunt foarte importante mai ales în perioada de creștere, întrucât ajută osul să se dezvolte mai mult și mușchii să aibă o formă sănătoasă. Totuși, înainte de a ți le administra, consultă medicul specialist.
Picioare frumoase la exterior
Și am ajuns și la partea care se vede, exteriorul. Iată câteva sfaturi generale care te vor ajuta să ai picioare frumoase:
– Apelează regulat la masaje și la terapii anticelulitice, ce ajută la dispariția sau la prevenția celulitei și a vergeturilor;
– Exfoliază-ți și hidratează-ți pielea; prin exfoliere, elimini celulele moarte. Și pentru că picioare frumoase înseamnă și picioare catifelate, poți obține acest efect prin aplicarea de loțiuni cremoase;
– Nu în ultimul rând, nu uita de pedichiură, epilat și bronz. Privilegiază bronzul natural, care, pe lângă faptul că ascunde micile imperfecțiuni ale pielii, asigură și aportul de vitamina D, atât de necesară sănătății oaselor.
Sursa foto: 123rf.com
Dr. Tarek Nazer
Medic specialist ortopedie și traumatologie, cu experiență de 5 ani în cele mai mari spitale din Marea Britanie