Cel mai puternic afrodiziac

cel mai puternic afrodiziac

Am vorbit în articolele trecute despre faptul că femeile, atunci când se implică într-o relație intimă (fie ea și una trecătoare), sunt mult mai predispuse să se implice emoțional. Cel puțin prin comparație cu bărbații. 

Am menționat că este foarte important spațiul intim pentru ele, capacitatea să se încredințeze unui bărbat, capacitatea să se „prindă' pe ele înseși dacă vor cădea, dar și faptul că este imoprtant ca un bărbat să le țină spațiul intim în care ele să poată gestiona acele emoții.

Dacă nu ai apucat să citești articolele, iată aici link-urile: Cea mai importantă calitate feminină într-o relație și Ce vor femeile într-o relație intimă profundă (sau altfel spus, care sunt calitățile masculine pe care ele le caută).

Acum aș vrea să ne uităm un pic mai atent la partea emoțională a femeilor. Dacă acceptăm că femeile se deschid inclusiv emoțional (nu doar fizic), dacă acceptăm faptul că bărbații au capacitatea să conțină emoțiile femeilor și faptul acesta potențează mult relația, atunci hai să începem să deschidem cufărul acesta extrem de important: emoțiile și legătura lor cu sexualitatea. Din perspectiva femeilor momentan.

Intimitatea sexuală și cea emoțională sunt puternic legate

Sunt în dezacord cu afirmațiile unor femei care sună cam așa: „Pot să am relații intime cu bărbați fără să mă implic emoțional. E o mentalitate învechită că mă îndrăgostesc de orice bărbat cu care am relații.'

În opinia mea, și cu nivelul meu actual de înțelegere al sexualității și dinamicii dintre feminin și masculin (mai întâi ca arhetipuri, apoi ca oameni în carne și oase) în primul rând nu cred că aceste afirmații sunt reale.

Opinia mea (personală, deci și subiectivă) este că acestea sunt mai degrabă afirmații de curaj sau afirmații care au în spate nevoia celei care le rostește să dovedească faptul că poate fi și altfel decât modelul „învechit', „preconceput' sau „închis'. Da, poate să facă sex ocazional cu cineva față de care nu are sentimente, dar de cele mai multe ori consider că este o forțare, nicidecum o acțiune din profunzimea ei feminină.

Astfel de atitudini pot să vină fie dintr-un feminism prost înțeles, fie dintr-o revoltă față de ceea ce au văzut în familie sau în cercurile apropiate (lucruri care cel mai probabil nu le-au plăcut, nu le-au ajutat sau care chiar le-au marcat negativ), fie pot să vină din suferințe din trecut și peste care poate nu au reușit să treacă întru totul.

Recunosc însă că nu cred nici o secundă că o femeie se simte împlinită și este maturizată având relații intime fără să își deschidă și să își manifeste emoțiile.

În al doilea rând, mi se pare că fără accesarea, exprimarea și folosirea emoțiilor ca busolă în drumul ei evolutiv, o femeie își blochează chiar partea cea mai importantă din interior. Femininul este în primul rând despre emoție.

Femeile împlinite, femeile cu adevărat frumoase (frumusețea fiind în primul rând o stare interioară) abundă în emoții, le manifestă în mod armonios (indiferent că sunt emoții pozitive sau negative), le trăiesc într-un mod în care îi inspiră și pe cei din jurul lor să se deschidă emoțional. Deschiderea emoțională în relațiile pe care le avem (în primul rând cele intime) este o parte foarte importantă din drumul nostru evolutiv, ca femei.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex