Ce vitamine sunt bune pentru prevenirea infectării cu coronavirus?

Chiar dacă evoluția îmbolnăvirilor de COVID-19 pare să facă un pas înapoi, vigilența rămâne trează. Mai mult, oamenii au în vedere acum și revenirea acestora în sezonul rece. Și se întreabă ce vitamine sunt bune pentru prevenirea infectării cu coronavirus?

De la începutul pandemiei multe persoane s-au concentrat asupra menținerii sănătății și modalităților de evitare a îmbolnăvirii grave. Iar una dintre metodele pe care s-au bazat a fost administrarea de vitamine, pentru întărirea imunității. Ceea ce s-a văzut în volumul vânzărilor de portocale, lămâi și suplimente de vitamina C. Din păcate, chiar dacă, într-adevăr, vitamina C este un sprijin pentru sistemul imunitar, în realitate nu poate fi garanția faptului că poate preveni infectarea cu coronavirus. Ceea ce nu înseamnă că a oferi organismului un aport de vitamina C este un lucru greșit. Când coronavirusul pătrunde în organism, este de preferat ca sistemul imunitar să îl recunoască pe „invadator' și să înceapă lupta împotriva lui. Cu cât sistemul imunitar este mai puternic, cu atât neutralizarea antigenului va funcționa. Dar nu numai vitamina C și vaccinurile au acest rol, de a da forță sistemului imunitar. Puterile îi mai sunt întărite și de obiceiuri sănătoase precum un somn bun, nutrienți de calitate din alimente și exerciții fizice.

'Compușii nutriționali precum vitamina C, antioxidanții și zincul ajută sistemul imunitar să funcționeze eficient. Dacă îi primiți deja din alimentație,  cercetările arată că nu este nevoie să mai luați și suplimente', a spus Lona Sandon, profesor asociat la departamentul de nutriție clinică din cadrul Universității din Texas, Southwestern Medical Center. Aceasta a mai subliniat că, la o recentă revizuire, a reieșit că deficitul de vitamina D nu are nicio legătură cu probabilitatea de a contracta boala și că suplimentarea ei nu pare să ajute la tratarea sau prevenirea COVID-19. Opinia ei este susținută și de specialiști în sănătate publică de la alte foruri internaționale renumite.

„Este bine să luați o multivitamină zilnic, dacă asta v-a recomandat medicul. Dar luând în plus nu înseamnă că veți deveni imuni la coronavirus', a subliniat specialistul.

Potrivit acesteia, organsimul are un plafon până la care poate gestiona tot ce îi este administrat pe parcursul unei zile. Așa că nu e bine să fie depășită doza zilnică recomandată de medic. De exemplu, supradoza de vitamina B poate fi chiar periculoasă.

Foto: 123rf

Citeste și:

Rata îmbolnăvirilor este mai mare în rândul bărbaților. Iată explicația specialiștilor:

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate