Știrile despre coronavirus te țin treaz? 6 sfaturi pentru un somn liniștit

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Odihna este esențială în contextul sănătății creierului și organismului nostru. Pandemia de COVID-19 a devenit un stres zilnic, știrile referitoare la aceasta generând anxietăți care nu ne lasă să dormim.

„Știm că somnul este legat direct de imunitate în termenii răspunsului psihologic din interiorul organismul nostru.

Dacă nu dormim suficient, capacitățile sistemului nostru imunitar vor scădea, iar inflamațiile se pot înmulți în interiorul corpului nostru.

Astfel, devenim vulnerabili în fața virușilor din mediul înconjurător”, a declarat medicul Brittany LeMonda, potrivit website-ului Health Line.

Știrile despre coronavirus te țin treaz? 6 sfaturi pentru un somn liniștit

Sărim în ajutorul celor care nu se pot odihni cu 6 sfaturi pe care sperăm să le găsiți utile.

MENȚINEȚI UN PROGRAM ZILNIC REGULAT

Mulți dintre angajați și-au mutat sediul serviciului în propria locuință. Așadar, tendința va fi aceea de a dormi mai mult dimineața și de a adormi din ce în ce mai târziu seara.

Ideal ar fi să vă treziți la aceeași oră la care obișnuiați să vă treziți în trecut (oricât de greu ar fi), să luați micul dejun și să vă schimbați hainele. Dacă nu optați pentru jeanși și o cămașă, măcar alegeți ceva diferit de pijamalele în care ați dormit.

NU DORMIȚI ÎN GENERAL ÎN TIMPUL ZILEI EXCESIV

Sigur că, aflați în proximitatea patului, vă veți simți tentat, în pauza de prânz poate, să mai dormiți puțin, însă nu este recomandat. Vă veți simți din ce în ce mai obosiți în timpul zilelor și mai energici seara.

ANTRENAȚI-VĂ FIZIC (DAR NU FIX ÎNAINTE DE A ADORMI)

Antrenamentul fizic n-ar trebui, acum mai mult decât niciodată, să lipsească din rutina voastră zilnică. 10 – 15 minute sunt esențiale pentru a echilibra lipsa efortul fizic depus în trecut în drum spre și de la sediul jobului.

Nu vă antrenați cu câteva ore înainte de a dormi însă. Stimularea fizică vă poate face să adormiți mai greu, spun specialiștii.

Restul sfaturilor le găsiți în videoclipul de mai sus!

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Musculatura membrului inferior, cea mai afectată în izolare. Sfatul unui chirurg ortoped

Contactul sexual în timpul menstruației, periculos sau nu? „Se știe foarte clar că există o cantitate de sânge care ajunge în cavitatea abdominală”

Cum ne recomandă medicul să ne reluăm activitatea fizică după o perioadă sedentară îndelungată?

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate