Rata îmbolnăvirilor este mai mare în rândul bărbaților. Iată explicația specialiștilor:

La scurt timp după debutul pandemiei, medicii au observat că rata îmbolnăvirilor este mai mare în rândul bărbaților. Și nu numai că este mai mare, dar se și manifestă în forme mai grave. Pe baza acestei constatări ei încearcă acum să dezvolte o soluție care ar putea avea succes. Iată cum încearcă medicii americani să salveze bărbații cu COVID-19.

Diferențele dintre ratele de deces ale bărbaților și femeilor au fost evidente încă de la începutul pandemiei. Luna trecută, Agenția de Cercetare din Domeniul Sănătății Publice din Italia a declarat că peste 70% din decesele țării au fost la bărbați. De asemenea, în februarie, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a declarat că rata de deces în rândul bărbaților cu coronavirus a fost cu 65% mai mare decât în rândul femeilor.

Oamenii de știință spun că nu știu de ce femeile sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta forme letale ale bolii. Ei au sugerat, totuși, că femeile tind în mod natural să aibă sisteme imunitare mai puternice și să fie mai puțin vulnerabile.

În China, cercetătorii i-au arătat cu degetul pe bărbați pentru că ei fumează și consumă alcool. Dar acesta este un factor cultural care poate fi diferit în alte țări. Ceea ce a fost evident în SUA dar și în Europa, unde și femeile beau și fumează. Și cu toate astea numărul îmbolnăvirilor în rândul acestora a fost de asemenea mai mic.

Acest profil al îmbolnăvirilor i-a făcut pe oamenii de știință să se întrebe daca nu cumva hormonii sexuali feminini sunt cei care ajută organismul în lupta cu virusul ucigaș. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Stony Brook din New York și Cedars-Sinai din California au început să le ofere pacienților de sex masculin fie estrogeni, fie progesteron. În acest fel ei speră că bărbații cu forme grave ale bolii vor avea mai multe șanse de supraviețuire dacă li se va construi un sistem imunitar mai puternic. Ei monitorizează acum acțiunea estrogenului, de la care se așteaptă să reducă răspunsul inflamator al organismului în fața virusului și, în consecință, severitatea bolii.

foto: Shutterstock

Citeste și:

Un bărbat infectat cu o formă gravă de Covid a descoperit un mod de a respira care i-a salvat viața

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate