Ce-ti aduce iepurasul?

Exista peste 70 de rase de iepuri de casa, care se impart in patru categorii: rase mari (ajung pana la 12 kg), rase mijlocii (au greutatea intre trei si cinci kilograme), rase mici (sub trei kilograme) si rase cu parul lung (cea mai cunoscuta fiind Angora).

IEPURI MARI

Uriasul belgian Originar din provincia Flandra, acesta are capul mare, urechile in forma de V, cu lungimea de 15-18 cm. Culorile blanitei: salbatica (aguti), neagra, cenusiu-inchis, brun, si fluture – adica alb cu extremitatile (urechi, bot si labe) negre.
Marele alb Foarte popular in Belgia si Germania, are capul rotunjit (masculul) sau alungit (femela), ochii de culoare roz, urechile lungi (circa 16 cm), cu varfurile rotunjite.
Berbec englez Originar din Anglia, are capul mare, berbecat, urechile foarte lungi, de pana la 65 cm, atarnande. Are ochii de culoare cenusie, iar blanita este de un negru-cenusiu.
Berbec francez (de Rouen): gri, galben, baltat, pestrit; urechile au 28-30 cm si sunt atarnande.
Berbecul german este cel mai mare, ajungand chiar la 12 kg, cu urechi de 30-40 cm si culori diverse: cenusiu, negru, albastrui, alb.

IEPURI MIJLOCII

Chinchilla S-a format ca rasa in Franta si are culoarea gri, asemanatoare cu cea a rozatorului Chinchilla lanigher. Blanita este matasoasa, puful este cenusiu-deschis, iar parul este alb la baza si cenusiu la varf.
Argintiu francez Corpul are culoarea argintie, extremitatile sunt negre, si urechile mici (de 14 cm), in forma de V. Blanita este un amestec de fire albe, albastre si negre, asemanatoare vulpii argintii.
Alb vienez Are o superba blanita alba, stralucitoare si matasoasa, asemanatoare cu cea a Hermelinei.

IEPURI MICI

Alaska Este o rasa originara din Rusia! Culoarea este de un negru stralucitor, cu puful de culoare albastruie, urechile sunt in forma de V, iar ochii – cafenii.
Olandeza este baltata, alb cu negru: urechile, partile laterale ale capului si jumatatea posterioara a trunchiului sunt negre, iar restul blanitei este alb. Hermelina este o rasa creata in Polonia, are greutatea de 1,5-2 kg si este foarte pretentioasa. Are blanita alba, stralucitoare.

RASE CU PARUL LUNG

Angora de tip englez are "mot" pe cap, "cercei" la urechi si "papuci" in picioare. Iepurii cu par lung trebuie periati si tunsi.

medic veterinar Cezar Garboan
Cabinet veterinar, pensiune si salon de frizerie pentru caini si pisici Tara’s Vet
Bucuresti: Calea Crangasi, nr. 46, bl. 8, parter; tel: 021-221.08.57; www.taras.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Animale de casa