Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Ce spun unghiile despre sănătatea ta

unghii

Ştiai că fiecare detaliu din aspectul unghiilor reflectă starea de sănătate a organelor tale? Învaţă să recunoşti  o problemă de sănătate internă din semnele care apar pe unghii

Atunci când dorim să punem un diagnostic corect al unghiilor de la mâini este bine să ne raportăm la aspectul sănătos al lor, adică cel elastic, neted, de culoare roz şi cu o textură mai moale decât există la picioare.

Iată ce indicii îţi arată că ceva nu este în regulă:

O culoare nefirească

Dacă pe unghiile tale a apărut o culoare violet poate indica o circulaţie deficitară, dar şi o boală a plămânilor.

În acelaşi timp, petele albe reprezintă un indiciu despre o slabă funcţionare a ficatului, sau o carenţă de vitamine şi minerale.

De asemenea, liniile albe, neregulate de la nivelul ungiilor pot semnala şi afecţiuni ca: diabetul zaharat, boli cardiovasculare, anemie.

Dacă în organismul nostru există o carenţă din complexul de vitamine B pe suprafaţa unghiilor vom putea observa striaţii multiple.

Atunci când apare o nuanţă de galben pe unghii ar putea semnala o infecţie cronică a sinusurilor. În cazul în care apare o nuanţă de verde vorbeşte despre o infecţie bacteriană severă.

Nuanţele de negru sau maro pe suprafaţa unghiei indică prezenţa unui cancer de piele.

Fragilitate

Dacă unghiile devin opace şi foarte fragile vorbim despre boli renale, afecţiuni ale tiroidei, sau psoriazis.

Textură

Striaţiile de pe suprafaţa unghiilor indică o carenţă de fier în organism, dar şi de malnutriţie.

Dacă unghiile încep să se curbeze în jurul degetului acesta este un semn pentru bolile inflamatorii intestinale şi de plămâni.

Sfaturi pentru menţinerea sănătoasă a unghiilor şi a întregului organism

1. Alimentaţie sănătoasă bazată pe alimente bogate în substanţe nutritive, vitamine, minerale, proteine. Astfel, este important de consumat alimente precum: lapte, linte, cereale, conopidă, unt de arahide, ouă, peşte.

2. Suplimentele nutriţionale îţi pot veni în ajutor atunci când organismul nu asimilează vitaminele şi mineralele din surse naturale .

3. Petrece cât mai mult timp în natură, pentru că un factor esenţial în menţinerea sănătăţii unghiilor este lumina naturală şi acţiunea directă a razelor soarelui. Astfel, vitaminele A şi D sunt asimilate mai uşor de organismul nostru.

4. Evitaţi folosirea lacurilor de unghii care conţin formaldehidă sau acetonă şi nu curăţaţi adânc sub unghii, pentru că ar putea să apară infecţii.

5. Autoexaminaţi frecvent unghiile pentru a observa dacă s-a modificat ceva la culoarea, textura, forma lor.

6. Zilnic, aplicaţi pe unghii şi cuticule o cremă cu uree sau acid lactic pentru a evita crăparea lor.

7. Dacă aveţi unghii incarnate nu vă străduiţi să le scoateţi singuri, pentru a nu vă infecta. Este mai indicat să apelaţi la experienţa unui medic dermatology, pentru ca această procedură să fie executată în siguranţă.

Tinitus – o afecţiune care te poate înnebuni!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate