Idei preconcepute care îţi afectează viaţa sexuală!

Idei preconcepute care îţi afectează viaţa sexuală!

smiling naked couple lying on bed

Le stii si ti se par depasite. Sau crezi in ele pentru ca le-ai preluat din inertie, fara sa te intrebi cata acoperire au din punct de vedere medical, psihologic sau pedagogic. Asadar, ce idei preconcepute iti afecteaza viata sexuala?

Aceste prejudecati sunt larg raspandite si la noi. De n-ar fi sa luam ca exemplu decat faptul ca multe femei considera acceptarea neconditionata a actului sexual de catre sotie drept un rau necesar, pentru a mentine armonia in cuplu. Ca lucrurile nu stau chiar asa o demonstreaza alternativele sugerate de medicii specialisti…

Supunere totala

Femeia casatorita trebuie sa accepte actul sexual, indiferent ca ii face placere sau nu. Atitudinea ar putea proveni din traditionala “supunere” a sotiei in fata sotului si din retinerea ca un refuz l-ar impinge in bratele alteia.

Exista alternativa? Bineinteles!

Femeia trebuie sa discute sincer cu partenerul despre situatiile in care contactul sexual ar fi neplacut pentru ea. Afla care sunt acestea.

o Daca exista o inflamatie (acuta sau cronica) a vulvei, vaginului sau organelor genitale interne – este indicat sa se amane orice contact sexual pana la vindecarea afectiunii respective.

o Daca tentativa de penetrare survine prea repede si nu exista o lubrifiere fiziologica suficienta a cailor genitale ale femeii. Partenerul trebuie sa acorde atentie preludiului, jocurilor erotice, care pot creste gradul de excitatie a partenerei si, implicit, gradul de lubrifiere a vaginului. Nici lubrifiantii sexuali nu trebuie uitati.

o Locul sau momentul desfasurarii contactului sexual nu este convenabil pentru partenera (lucru valabil si pentru barbat).

In toate aceste situatii ori atunci cand miscarile partenerului sau pozitia aleasa sunt incomode pentru femeie, comunicarea pe un ton afectuos va rezolva problema si nu va rani orgolii…

Masturbarea

Masturbarea este un gest condamnabil si nesanatos. Multe femei considera masturbarea (autoexcitarea manuala, sau cu ajutorul unor dispozitive a organelor genitale externe, in scopul obtinerii orgasmului) un gest primitiv, rusinos, care altereaza capacitatea naturala de atingere a orgasmului.

Insa masturbatia e daunatoare numai daca este singura modalitate prin care se ajunge la orgasm, afirma specialistii.

Prin masturbare, femeia isi poate cunoaste mai bine corpul si modul in care raspunde la diversi stimuli, va descoperi ce rol joaca fantasmele sexuale pentru ea, cat timp ii trebuie ca sa ajunga la orgasm si poate exersa practici menite sa sporeasca gradul de satisfactie sexuala, pentru ea si pertenerul ei.

In acest fel, ea poate descoperi modul propriu de raspuns sexual si va sti sa-si indrume partenerul pentru a avea, impreuna, o viata sexuala implinita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex