Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei suficientă apă?

Auzim tot mai des mesaje venite din partea specialiștilor și care ne reamintesc cât de importantă este hidratarea pentru funcționarea normală a organismului. Deși 2 litri de apă pe zi sunt esențiali pentru sănătate, puține persoane reușesc să consume această cantitate.

În cele mai multe dintre cazuri, oamenii consumă apă doar în momentul în care se instalează senzația de sete, lucru criticat de către specialiști. Dacă unele persoane pur și simplu uită să bea apă, altora li se pare imposibil să consume o cantitate atât de mare și renunță la acest obicei, fără să cunoască pericolele la care se expun.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei suficientă apă?

Atunci când corpul nu primește o cantitate suficientă de apă apare deshidratarea. Acest lucru se poate întâmpla frecvent în perioada sezonului cald. Corpul pierde foarte multă apă prin transpirație, motiv pentru care este nevoie ca în timpul verii, acesta să primească o cantitate mai mare de lichide.

O mulțime de schimbări se produc în corp în momentul în care nu este consumată suficientă apă, dar dintre acestea, 3 apar frecvent.

1. Respirația neplăcută

Deshidratarea este una dintre cauzele care pot duce la apariția respirației urât mirositoare. Acest lucru se întâmplă în momentul în care cantitatea de salivă din cavitatea bucală scade. Saliva este importantă în procesul de digestie, dar și pentru a ține la distanță bacteriile. Când gura este uscată, bacteriile se pot înmulți și de aici și apariția respirației neplăcute.

2. Ochii uscați

Cu toate că la prima vedere nu sesizăm o legătură între deshidratare și problema ochilor uscați, aceasta există. Senzația de ochi uscați apare atunci când corpul nu produce suficiente lacrimi pentru a hidrata această zonă. Pe lângă soluțiile speciale pentru ochi, consumul de lichide este esențial pentru rezolvarea acestei probleme.

3. Senzația de foame

Atunci când apare senzația de foame, corpul nu ne transmite întotdeauna că are nevoie de hrană, ci de foarte multe ori, acesta este un semn al deshidratării. Această confuzie nu doar că afectează organismul, dar își pune amprenta și asupra siluetei. Mai exact, un consum insuficient de apă poate duce la acumularea kilogramelor în plus ca urmare a ingerării unei cantități mult prea mari de alimente.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să îți recuperezi forțele după o zi grea de muncă? Iată cea mai eficientă tehnică de relaxare și de limpezire a gândurilor

Roșiile cu brânză, o combinație sănătoasă sau un pericol pentru siluetă?

Elementele FENG SHUI și semnificația lor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse