Ce să faci pentru a evita stresul de la începutul anului școlar? Trucurile care îi scot din încurcătură pe părinți

ce să faci pentru a evita stresul de la începutul anului școlar

Începutul anului școlar reprezintă un stres pentru majoritatea părinților. După ce s-au bucurat de un program lejer în perioada vacanței de vară, aceștia trebuie să gândească o nouă modalitate de a-și gestiona timpul, astfel încât să introducă în programul zilnic și lecțiile alături de cei mici, pregătirea micului dejun sau transportul până la școală.

Întoarcerea celor mici la școală îi poate face pe părinți să își iasă din ritm și să se simtă mult mai agitați. Din fericire, toate aceste stări dispar după doar câteva săptămâni, însă pentru a traversa mult mai ușor această perioadă, părinții pot pune în practică anumite trucuri.

Ce să faci pentru a evita stresul de la începutul anului școlar?

Un nou an școlar reprezintă o provocare atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Pentru că schimbările se produc rapid, multe persoane au nevoie de o anumită perioadă în care să se obișnuiască cu noul program. Pentru a evita stresul apărut la începutul anului școlar există 4 pași pe care orice părinte ar trebui să îi urmeze.

1. Stabilește un program

Stabilirea unui program pe care cei mici să îl respecte nu îi va ajuta doar pe ei să întâmpine cu mai mult entuziasm întoarcerea pe băncile școlii, ci și pe tine să te relaxezi. După prima săptămână de școală, în funcție de orarul celor mici, încearcă să stabilești un program în care să fie trecute toate activitățile la care copiii trebuie să participe. Lipește programul pe ușa dormitorului celor mici, iar acest lucru te va ajuta să îți calculezi timpul astfel încât să te împarți între responsabilitățile de la job și educația copiilor.

2. Pregătește micul dejun de seara

Dimineața ești tot timpul pe fugă, iar dacă se întâmplă să te trezești târziu, pregătirea micului dejun poate deveni o sarcină aproape imposibilă. Un truc pe care îl poți pune în practică este pregătirea micului dejun de seara, înainte de culcare. Făcând acest lucru în liniște te vei putea asigura că cei mici vor avea parte de un mic dejun sănătos, consistent și care să le ofere energie pentru o nouă zi de școală.

3. Alege o oră pentru realizarea temelor

Copiii trebuie să aibă trasate câteva reguli pe care să le respecte în permanență. Când vine vorba despre temele pentru acasă, cel mai bine ar fi să alegi o oră pe care să le-o comunici celor mici. Acesta ar trebui să fie momentul din zi în care să se ocupe doar de rezolvarea cerințelor pe care le-au primit la școală. Specialiștii spun că deși este important să fii mereu acolo pentru a-i ajuta pe cei mici atunci când au diferite nelămuriri, acest lucru nu înseamnă că trebuie să le faci tu temele, potrivit dailymail.co.uk.

4. Petrece timp alături de familie

Cu toate că programul tău este încărcat, încearcă să petreci timp alături de familie. După o zi lungă la birou, o discuție cu cei mici te va ajuta să scapi de stres. În plus, în primele săptămâni de școală, cei mici au nevoie de sprijinul tău pentru a se adapta noilor schimbări.

Bianca Hriscu 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce apare dorința de schimbare la începutul toamnei? Uite de ce acesta este cel mai potrivit moment pentru a-ți căuta un job nou

La ce pericol te expui atunci când urmărești imagini șocante la TV? Uite de ce ar trebui să eviți aceste programe

Cum să te readaptezi la serviciu după concediu?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse