De ce apare dorința de schimbare la începutul toamnei? Uite de ce acesta este cel mai potrivit moment pentru a-ți căuta un job nou

De ce apare dorința de schimbare la începutul toamnei

O schimbare de anotimp nu vine ȋntotdeauna singură. Toamna, acestă perioadă ȋn care ne apucă nostalgia, ȋn care ne amintim de serbările de la ȋnceputul anului școlar sau le trăim alături de copiii noștri, aduce cu ea și noi oportunităţi.

Ȋn general, trecerea de la un anotimp la altul se efectuează cu dificultate și avem nevoie de o perioadă de adaptare. Cu atȃt mai greu ne este la trecerea de la vară la toamnă deoarece ziua se micșorează, noaptea se mărește, temperatura ȋncepe treptat să scadă și…vin ploile! Dar toamna nu ȋnseamnă numai modificări climatice pentru cei mai mulţi dintre noi. Conform statisticilor, perioada anului ȋn care oamenii ȋși schimbă cel mai des locul de muncă este toamna.

De ce apare dorința de schimbare la începutul toamnei?

Care să fie legătura ȋntre monotonia acestei perioade și dorinţa noastră de a ne schimba joburile? Poate tocmai nevoia de a face un lucru nou, care să ne scoată din starea de amorţeală. Sau poate că, odată cu sosirea lui septembrie, se trezește ȋn noi dorinţa de performanţă, de a avansa pe plan profesional, de a ȋnvăţa lucruri noi. Această situaţie, ȋnceputul unui nou job, se aseamănă cumva cu vremurile cȃnd ne așezam tăcuţi ȋn băncile de la școală, dar dornici să creștem, să evoluăm.

Tot statisticile realizate de specialiștii ȋn HR spun că toamna este prielnică schimbării locului de muncă din mai multe perspective:

1. Cu mintea limpede, după vacanţă, reușim să facem cele mai bune alegeri pe plan profesional.

2. Toamna se postează cele mai multe locuri de muncă ȋn ziare și ȋn grupurile pentru oferte de muncă.

3. Avem de unde să alegem și atunci ne simţim mai siguri pe noi și pe deciziile noastre.

4. Odată cu modificările climatice se trezește ȋn noi nevoia de a gestiona ȋn mod eficient tot ce ni se ȋntȃmplă, de a ne calcula banii și de a ne pune cumva la adăpost ȋn sezonul rece. Acest sentiment este o veche moștenire a omului din vremurile ȋn care hrana pentru iarnă trebuia pregătită vara și toamna, se strȃngeau recoltele, erau umplute hambarele;

5. Toamna se pun bazele unor noi afaceri, iar odată cu demararea proiectelor crește numărul locurilor de muncă vacante.

Dacă vă gȃndiţi la o schimbare pe plan profesional, ȋnseamnă că  este momentul prielnic pentru o decizie ȋnţeleaptă. Căutaţi zilnic anunţuri din domeniul ȋn care doriţi și sigur veţi găsi un job pe măsura așteptărilor!

Foto: 123rf.com

Citește și:

10 lucruri pe care NU trebuie să le spui NICIODATĂ partenerului de viață

5 semne care îți arată că suferi de o tulburare psihică

Cine iartă mai ușor infidelitatea, bărbatul sau femeia? Uite care este explicația

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse