Cum tratezi rapid mușcătura de păianjen? Uite cum o identifici și ce trebuie să faci într-o astfel de situație

cum tratezi rapid mușcătura de păianjen

Mușcăturile de păianjen nu ajung să ne pună viața în pericol, dar este foarte important să le identificăm rapid și să intervenim pentru a le trata și a înlătura simptomele neplăcute. Cu toate că la prima vedere înțepăturile diferitelor insecte pot semăna cu mușcăturile de păianjen, există câteva semne care te pot ajuta să îți dai seama dacă ai fost sau nu mușcată de un păianjen.

Se întâmplă de multe ori să ne trezim dimineața și să observăm o mică umflătură pe suprafața pielii, fără să știm care este cauza exactă care a dus la apariția acesteia. Pentru a ne asigura că este vorba despre un păianjen, trebuie să fim atenți la simptome ca mâncărimile, erupțiile cutanate sau roșeața. Pe lângă aceasta, în situațiile mai grave pot să apară durerile musculare, transpirația abundentă, durerile de cap, greața, vărsăturile, febra, frisoanele, umflarea ganglionilor limfatici și chiar creșterea tensiunii arteriale sau probleme când vine vorba despre respirație.

Cum tratezi rapid mușcătura de păianjen?

În majoritatea situațiilor, mușcăturile de păianjen nu ajung să pună viața în pericol, asta în cazul în care nu este vorba despre păianjenul pustnic maro sau văduva neagră, două specii foarte periculoase. Pentru a trata rapid mușcătura de păianjen este suficient ca zona afectată să fie dezinfectată cu apă și săpun. După acest pas, o compresă cu gheață pusă peste rană poate reduce umflătura, calmând pielea. Pentru a preveni reacțiile alergice și mâncărimile puternice poate fi administrat un antihistaminic.

Ținând cont de aceste sfaturi se poate reduce în mod semnificativ disconfortul provocat de mușcăturile de păianjen, dar și riscul de a dezvolta diferite infecții.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum ar trebui să consumi guma de mestecat pentru a nu avea probleme de sănătate?

Care sunt riscurile la care sunt expuse persoanele care sforăie? Această tulburare poate dubla riscul de a dezvolta o afecțiune gravă

Crampe musculare frecvente, oboseală? Iată ce pot ascunde!

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse