Ai trecut recent printr-o despărțire? Uite ce trebuie să faci pentru ca problemele din cuplu să nu îți afecteze munca

Despărţirea este o etapă dificilă ȋn viaţa oricărei persoane. Atunci cȃnd despărţirea aduce cu ea suferinţă, aceasta se reflectă pe toate planurile vieţii, afectȃnd buna organizare a acesteia și chiar munca. 

Uneori, odată cu despărţirea se ȋncheie o etapă dureroasă și atunci separarea aduce cu ea o stare de liniște. Alteori, după despărţire ȋncepe perioada mai grea, chinuitoare, ȋn care o persoană care nu este pregătită să se despartă emoţional de alta trece prin clipe dureroase, tristeţe și gol interior.

Ce trebuie să faci pentru ca problemele din cuplu să nu îți afecteze munca?

Indiferent dacă ești angajată, propria angajată sau desfășori activităţi artistice, o despărţire te poate scoate din ritmul obișnuit de lucru. Dacă vrei ca despărţirea să nu ȋţi afecteze munca, iată ce trebuie să faci:

Concentrează-te pe momentul prezent

Trecutul nu mai există, iar tot ce mai poţi schimba este aici și acum. Atunci cȃnd mintea ȋţi zboară' la imagini cu el, cȃnd ȋncolţesc acele ȋntrebări la care nu găsești răspunsuri, ȋncearcă să le alungi. Ȋndreaptă-ţi atenţia spre ceea ce ai de făcut, spre sarcinile de la locul de muncă.

Vorbește despre ceea ce simţi cu o persoană ȋn care ai ȋncredere

Ȋţi va fi mai ușor să te concentrezi pe sarcinile de la job după ce vei descărca toate emoţiile negative acumulate. Ai nevoie de o prietenă pe umărul căreia să plȃngi, putere să spui ce gȃndești și poate o ceașcă de cafea sau de ceai.

Detașează-te de ceea ce te ȋncarcă

Atunci cȃnd simţi că nu mai poţi, ia o pauză. Relaxează-te, inspiră și expiră de cȃteva ori, fă o scurtă plimbare prin parc, o baie cu multă spumă, mergi la film sau la teatru. Ȋţi va fi mai ușor să te aduni și vei vedea altfel responsabilităţile de la job după cȃteva momente relaxante.

Nu te refugia ȋn muncă

Deși serviciul poate fi un bun antidot pentru despărţire, prea multă muncă te poate scoate rapid din funcţiune. Ȋncearcă să păstrezi echilibrul ȋntre viaţa personală, socială și job pentru a depăși mai ușor această perioadă.

Indiferent ce soluţie alegi, amintește-ţi că o despărţire nu înseamnă că viața ta trebuie să se termine. Ai ȋncredere ȋn tine, ȋn forţele tale pentru că tu ești personajul principal pe scena vieţii tale. Ceilalţi au doar roluri secundare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Femeile care iau anticoncepționale sunt mai fericite în relația de cuplu

Cum să ai o relație de cuplu perfectă. Secretul este regula 2-2-2

Cum să îți transformi iubitul într-un partener adevărat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii