Ce pericol ne paşte dacă mâncăm pizza congelată

Pizza

Lucrezi foarte mult şi nu mai ai timp de gătit, astfel că intri în primul magazin să-ţi cumperi ceva de mâncare şi alegi pizza congelată?

Ai fost “infectată” de modul  nesănătos de viaţă al americanilor şi nu ştii cum să mai scapi?

Te sfătuim să alegi un stil de viaţă sănătos, dacă tot îţi place pizza ai putea să renunţi la lene şi să ţi-o prepari acasă, din ingrediente proaspete.

Cum e la modă să se facă tot felul de studii despre produsele alimentare, iată că a venit şi rândul faimoasei pizza.

Apc-ul a efectuat un studiu privind calitatea produsului de tip Pizza congelată

Aşadar, Apc-ul (Asociaţia Pro Consumatori) a luat decizia de a efectua un studiu despre pizza, achiziţionând 16 tipuri de pizza congelată, 81% din ele fiind aduse din Polonia, Franţa şi Germania.

Ce a rezultat nu e deloc îmbucurător, ba chiar ar trebui să vă îngrijoreze şi să vă facă să vă opriţi din consumarea acestui preparat congelat.

Nereguli descoperite de către APC

  • Pe ambalaj nu era scris tipul de făină folosită pentru blat
  • Cantitatea de zahăr adăugat variază între 12,07 gr și 22,44 gr
  • Conţinutul de carbohidraţi/pizza variază 43 gr și 112,2 gr
  • Conţinutul foarte mare de sare: conţinutul de sare/100 gr variază între 0,86 gr și 1,33 gr
  • Cantitatea de lipide variază între 20,7 gr și 49,4 gr
  • Conținutul de acizi grași saturați dintr-o pizza variază între 5,85 gr și 17 gr
  • Cantitatea de proteine variază între 19,4 grame și 38 grame

Vorbim, așadar, despre un produs hipercaloric și hipersodic.

Studiile realizate de cercetători în domeniu au demonstrat că grăsimile saturate cresc riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, cum ar fi, infarctul sau accidentul vascular cerebral și reprezintă un factor de risc pentru cancerele de sân şi colon.

Substanţe chimice şi aditivi alimentari

În urma studiului efectuat de APC s-au descoperit următoarele categorii de substanţe toxice pentru organism: aromă de fum, glutamat monosodic, azotat de sodiu, sorbat de potasiu, acid citric, polifosfaţi, trifosafaţi, difosfaţi, ascorbat de sodiu, acid ascorbic, nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, eritorbat de sodiu, glucono-delta-lactona, carmine, stearoil-2-lactilat de sodiu, izoascorbat de sodiu şi acetat de sodiu.

Consumul de pizza congelată pare să fie, așadar, toxic pentru organism, care poate avea urmări grave pe termen lung.

Citeşte şi Ce ascund semipreparatele din peşte pane şi fructe de mare

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate