Ce faci cu florile in concediu?

Plantele tale au cea mai mare nevoie de apa in lunile de vara, exact atunci cand vrei sa pleci in vacanta. Mentine-le in forma pana la intoarcere folosind cateva metode la indemana.

Metode de mentinere a umiditatii
Cum procedezi? Fie limitezi pierderile de apa din ghivece, fie le dai posibilitatea sa isi asigure singure umiditatea necesara punandu-le la dispozitie o rezerva de apa, in functie de perioada in care vei lipsi de acasa.

Lipsesti doar un weekend
Nu lasa plantele in plin soare. Trage perdeaua la balcon sau pune ghivecele la umbra, intr-un loc ferit de curenti de aer. Este suficient daca uzi bine plantele sau le lasi o rezerva de apa in farfurioare. Daca ghivecele sunt de lut, nesmaltuite, acopera-le cu hartie umezita pentru a reduce pierderea apei prin evaporare.
Cand lipsesti o saptamana
Foloseste ca rezerva de apa o sticla de material plastic. Pune ghivecele intr-o tava cu apa, umple sticla si asaz-o cu capul in jos, in tava. Pentru plantele mari poti folosi o sticla cu apa avand capacul si fundul gaurite, fixata direct in pamantul din ghiveci. Pentru ghivecele cu plante mici se pot folosi si difuzori de apa, din lut, existenti in comert, care se infig in ghiveci, eliberand treptat apa.Snururi absorbante
Asaza un recipient mai mare cu apa (un ghiveci fara gauri, o galeata, o sticla de circa 4l, un castron etc.) Mai sus cu 10-20 cm decat ghivecele de udat. Foloseste snururi care absorb apa (sireturi de bumbac, fitiluri de lampa, bentite de in etc.) Drept "conducte de irigare", punand unul dintre capete in pamantul din ghiveci, si pe celalalt in vasul cu apa, pana atinge fundul acestuia. Cu apa din recipient pot fi "irigate" mai multe plante asezate in apropiere. O metoda mai curata si mai sigura este folosirea unor furtunase din material plastic, cu diametrul foarte mic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina