Ce este Taina Sfântului Maslu? Se spune că este TAINA VINDECĂRII

Taina Sfantului Maslu

Îngăduință și răbdare întru suferință. Pătimire și speranță întru mântuire. Prin acestea ni se promite sănătatea trupului, oblojirea sufletului și alinarea durerilor, fie în lumea pământeană, fie în cea veșnică. Dacă te-ai întrebat vreodată ce este Taina Sfântului Maslu, ei bine, află că este o treaptă spre cunoașterea milei divine. Se spune că este TAINA VINDECĂRII.

Ce este Taina Sfântului Maslu? Se spune că este TAINA VINDECĂRII

Durerea și boala sunt învățături, ele ne sunt date pentru trezirea spiritului. Astfel, cel care suferă va dobândi prin rugăciuni, fericirea și sănătatea sufletească, dar și trupească.

Rânduiala Sfântului Maslu cuprinde rugăciunea pentru sfințirea uleiului cu care se va unge cel suferind, miruirea bolnavului/suferindului, și citirea celor șapte fragmente din Evanghelie, rugăciunile de iertare și de vindecare.

Prin aceste rugăciuni se cere îndurare Domnului și ușurarea de chinuri, vindecarea sufletului și a trupului, iertarea păcatelor și înnoirea vieții întru Hristos.

În funcție de problemele pe care le are cel căruia i se citește Sfântul Maslu, se insistă asupra acelor aspecte care aduc suferință și durere.

„Doamne, trimite din cer puterea Ta cea tămăduitoare; atinge-Te de trup, potolește-i fierbințeala, ușurează-i suferințele și-i izgonește toată boala cea ascunsă, Fii tămăduitorul robului Tău acesta; ridică-l pe dânsul din patul durerii și din așternutul chinuirii. Dăruiește-l pe dânsul sănătos și întreg Bisericii Tale, ca să fie bineplăcut Ție și să facă voia Ta'

Importanţa şi folosul Sfântului Maslu

Se spune că  Sfântul Maslu este Taina Vindecării nu pentru că vindecă partea trupească ci vindecă și sufletul de apăsare și păcate. Taina Sfântului Maslu se face în zi de post: luni, miercuri sau vineri. Astfel, se îndepărtează răutățile, farmecele, descântecele, legăturile și blestemele ce vin de la oameni, se curăță necazurile și dușmăniile. Preoții recomandă ca înainte de a face Sfântul Maslu omul trebuie să se spovedească, să-și spună păcatele cele făcute, cu gândul, fapta sau vorba.

foto: Shutterstock

Citește și:

Acatistul Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Citește-l la început de an pentru a alunga forțele răului

Sfântul Daniil Sihastrul – Rugăciunea pe care să o rostești când te afli în momente de cumpănă și situații dificile

Baba Vanga, previziuni îngrijorătoare pentru anul 2019

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate