Ce este echinocțiul de primăvară și cum ne influențează
Echinocțiul de primăvară este un eveniment important despre care toată lumea a auzit, însă foarte puțini știu ce înseamnă cu adevărat acest fenomen și care este semnificația lui din punct de vedere religios.
Primăvara este marcată de multe schimbări, iar echinocțiul este una dintre modificările importante din această perioadă. Practic, echinocțiul de primăvară se produce în momentul în care ziua și noaptea ajung să aibă o durată egală, în orice loc de pe Pământ. Acest lucru este posibil datorită faptului că Soarele realizează o mișcare care îl poziționează exact pe ecuatorul ceresc. În momentul în care se produce acest fenomen, începe oficial primăvara astronomică. În acest an, echinocțiul de primăvară s-a produs pe 20 martie, la ora 12:29. Specialiștii sunt de părere că după producerea echinocțiului de primăvară, organismul resimte anumite energii care sunt benefice pentru îmbunătățirea stării de spirit. Astfel, începând cu această perioadă ar trebui să ne simțim mai energici și să avem un tonus mai bun.
Care este legătura dintre echinocțiul de primăvară și religie?
Pe lângă semnificațiile astronomice, echinocțiul de primăvară are și o explicație religioasă. Acest fenomen este asimilat cu momentul Conceperii, moment care a dus la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Astfel, acest moment al Conceperii i-a fost arătat Fecioarei Maria, de către Arhanghelul Gavril, această sărbătoare purtând numele de Buna Vestire. Buna Vestire este celebrată de creștinii ortodocși pe data de 25 martie și cum ea pică în post, aceștia au dezlegare la pește în această zi.
Ținând cont de faptul că odată cu începerea echinocțiului de primăvară , ziua este mai lungă, acest lucru înseamnă automat o cantitate mai mare de lumină. Lumina are diverse semnificații în spațiul religios. Aceasta simbolizează viața, nașterea și învierea.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Traditia copiilor cu doua nume. Ce spune Biserica despre asta
Cum putem dobândi viaţa veşnică – Patru etape
Dumnezeu există – Oamenii de ştiinţă au confirmat