Ce efecte secundare are a 3-a doză de vaccin Pfizer? Ar putea fi administrată din toamnă

Deocamdată nu se știe când începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin, dar România nu a luat încă nicio decizie în ceea ce privește administrarea unei a 3-a doze.

În Israel furnizorul principal de servicii medicale a administrat deja a treia doză de vaccin Pfizer / BioNTech la peste 240.000 de persoane.

Majoritatea persoanelor care au primit o a treia doză de vaccin Pfizer anti-COVID-19 au simţit efecte secundare similare sau mai puţine decât au avut după ce au primit a doua doză, potrivit unui sondaj realizat în Israel.

Israelul a luat hotărârea de a vaccina persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, ca parte a eforturilor țării de a încetini răspândirea variantei Delta, care este foarte contagioasă.

Cei vaccinați au spus că în zilele de după primirea celui de-al treilea vaccin, s-au simţit “similar sau mai bine” comparativ cu ceea ce au simţit după administrarea celei de-a doua doze.

Un procent de 31% au raportat unele efecte secundare, cel mai frecvent declarată fiind senzaţia de durere în zona injectării.

„Deşi nu avem încă cercetări pe termen lung cu privire la eficacitatea şi siguranţa celei de-a treia doze de rapel, pentru gestionarea riscurilor personale ale persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, aceste constatări continuă să indice beneficiul unei imunizări acum, împreună cu un comportament atent în rândul adulţilor şi evitarea întâlnirilor în spaţii închise”, a spus reprezentantul companiei farmaceutice din Israel, conform Monitorul de Cluj.

Până acum efectele secundare după a treia doză sunt comparabile și similare cu cele după a doua doză. Cea mai frecventă reacție declarată fiind senzaţia de durere în zona injectării.

Se pare că și Austria va începe administrarea celei de-a treia doză de vaccin începând cu luna octombrie, a anunţat marţi Ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

Specialiștii spun că a treia doză de vaccin va opri valul patru de Covid cu varianta Delta.

Foto: 123rf

Citeste și:

Femeile gravide se vaccinează sau nu? Ultimele cercetări…

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate