Ce afecțiuni pot fi tratate cu apă sulfuroasă. Cele mai prețioase izvoare cu ape termale sulfuroase se găsesc la Băile Herculane

apă sulfuroasăSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Apa sulfuroasă este recomandată în tratamentul unei game largi de boli interne și externe. Principalul compus al apei sulfuroase este hidrogenul sulfurat, care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și cale digestivă, eliminându-se prin piele, intestin și rinichi. 

Beneficiile băilor termale cu apă sulfuroasă

Cele mai valoroase izvoare cu apă termală sulfuroasă se află în stațiunea Băile Herculane. Aici sunt tratate cu succes afecțiuni reumatice-degenerative, afecțiuni respiratorii și ginecologice. Cei care suferă de boli din aceste categorii își pot găsi vindecarea sau, cel puțin, ameliorarea în băi cu ape sulfuroase.

Nu sunt de trecut cu vederea nici efectele benefice pe care hidrogenul sulfurat îl are asupra pielii. Apa sulfuroasă previne ridurile, în plus, pielea este curățată în profunzime, își recapătă elasticitatea și rămâne fină.

În ce afecțiuni este recomandată ingestia apei sulfuroase

Dar apa sulfuroasă poate fi, în egală măsură, și băută. Nu are cel mai formidabil gust, în schimb, face adevărate minuni pentru sănătate. Dacă, spre exemplu, îți dorești cu toată ființa să slăbești, dar nu ești chiar un fan al dietelor sau al sportului, cu siguranță nu vei avea nimic împotrivă să bei, timp de câteva zile, apă sulfuroasă. Crenoterapia (cura internă cu sulf) are multiple beneficii, printre care:

  • favorizează scăderea glicemiei, fiind indicată persoanelor diabetice
  • favorizează pierderea kilogramelor în plus
  • reglează afecțiunile gastrice
  • stimulează secreția bilei 

În ce afecțiuni sunt recomandate aplicațiile locale cu apă sulfuroasă

Aplicată local, apa sulfuroasă are rezultate pozitive în cazul afecțiunilor oftalmologice (conjuctivite și blefarite) și în afecțiunile dermatologice aflate chiar și în fază avansată, precum psoriazisul.

Terapia cu aerosoli cu apă sulfuroasă

Aerosolii cu apă sulfuroasă sunt recomandați în bolile aparatului respirator, precum astmul bronșic, și în bolile O.R.L.: sinuzite cronice, rinosinuzite alergice în afara puseelor.

Beneficiile pentru psihic a curelor cu ape termale sulfuroase

Băile termale și cele sulfuroase au darul de a desăvârși starea de bine pentru că diminuează depresia, pesimismul, tensiunile acumulate în organism.

Atenție! Terapiile cu apă bogată în sulf se fac NUMAI la recomandarea medicului!

 

 

Sursa foto: Pagina de Facebook Stațiunea Băile Herculane

Citeste si

Stațiuni cu apă sărată din România

Terapii alternative în energie zero

Bioenergoterapia ca terapie alternativă la medicina tradițională

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate