Bioenergoterapia ca terapie alternativă la medicina tradițională

Bioenergoterapia ca terapie alternativă la medicina tradițională se adresează corpului energetic al pacientului. Află cum se realizează acest lucru!

Interviu cu Cristina și Augustin Niculescu, terapeuți la Cabinetul de medicină alternativă Adonai

Bioenergoterapia ca terapie alternativă

Ce este bioenergia?


Trăim într-un câmp energetic universal. Tot ceea ce există în lumea vie emite o vibrație energetică. Pământul și toată materia vie sunt compuse din energie și fiecare element (om, plantă, animal, rocă) emite un semnal energetic. Ca și cum ar avea asociat propriul său I.P., dacă facem o comparație cu lumea cibernetică. Dacă nu vedem ceva cu ochiul liber sau nu îi percepem conștient acțiunea, nu înseamnă că acel lucru nu există!

Bioenergoterapeutul învață tehnici exacte prin care captează câmpul energetic universal și curăță câmpul energetic al pacientului. Deblochează energia dintr-o zonă a corpului și o înlocuiește cu una nouă, curată.

În funcție de credința fiecărui terapeut și pacient în parte, sursa de energie poate fi considerată fie câmpul energetic universal, fie Dumnezeu, Buddha, Paradisul etc. În cadrul Cabinetului Adonai noi nu urmărim să impunem oamenilor o interpretare religioasă, fiecare își păstrează credința proprie. Vindecarea are același efect pentru toată lumea, indiferent de religie.

Energia pe care o folosim când lucrăm nu este energia noastră proprie, noi suntem doar un canal prin care această energie curge. Folosind tehnici speciale captăm, concentrăm și manevrăm această energie. Nu există riscul de a da pacientului ceva de la noi sau de a prelua de la el un dezechilibru.

Tehnicile de lucru se învață în școli de reiki/bioenergoterapie/prananadi etc. și se aplică în funcție de afecțiunea persoanei, de gravitatea bolii etc., la fel cum un medic alege anumite medicamente în funcție de pacient și de suferințele acestuia.

Noi îmbinăm tehnici de bioenergoterapie cu reiki, o terapie energetică japoneză. Prin reiki terapeutul preia energia (KI) şi o transmite pacientului său, prin aşezarea palmelor pe zona corporală afectată a pacientului.

Atunci când persoana are deja și afecțiuni fizice, în Cabinetul Adonai îmbinăm terapiile energetice cu elemente din masajul medical (terapeutic) sau din reflexoterapie (masajul pe punctele din talpă care corespund organelor interne).

Ce face bioenergoterapia, cum acționează?

Primul pas este acela că facem o diagnosticare amplă a fiecărei persoane care trece pragul cabinetului nostru. Identificăm ce zone din corp suferă de un blocaj energetic, cât de extins este acesta și care sunt organele/glandele din corpul fizic afectate. De asemenea, facem și legătura cu zona emoțională, spunându-i pacientului ce problemă interioară (sufletească) constituie sursa blocajului.

După diagnosticare începem tratamentul. Acesta presupune curățarea în profunzime a tuturor zonelor blocate și înlocuirea energiei deformate cu o energie nouă, curată.

Exact așa cum medicina clasică lucrează cu anatomia corpului fizic, la fel și noi lucrăm cu o anatomie foarte exactă a corpului energetic. Conceptele noastre de bază sunt chakrele (centrii energetici care alimentează corpul uman) și meridianele (canalele prin care curge energia în corp). Chakrele pot fi blocate parțial sau total, pot fi deplasate din poziția normală etc., la fel cum meridianele pot fi blocate sau deviate de la traseul normal.

Tot ceea ce facem noi astăzi, în lumea orientală se face de mai bine de 2000 de ani! Anatomia pe care lucrăm, tehnicile pe care le folosim (multe apropiate de acupunctură sau presopunctură) sunt preluate din tratatele de medicină chineză, japoneză, indiană etc., vechi de mii de ani.

În ce limite poate vindeca bioenergoterapia?

La fel ca în orice tip de terapie, inclusiv în medicina tradițională, lucrurile sunt relative. De aceea sunt pacienți care supraviețuiesc unei operații de cancer ani de zile și alții mor în câteva săptămâni.

Succesul unui tratament prin bioenergie ține de foarte mulți factori, cum ar fi: cât de extinsă e boala (în ce stadiu a ajuns la momentul începerii tratamentului), cât de bine răspunde pacientul la terapie, care e viteza lui de regenerare, vârsta persoanei etc. Esențial este însă ca omul să înțeleagă care e cauza fundamentală a bolii lui și să facă tot efortul de a se schimba și a elimina această cauză.

Dacă, de exemplu, o pacientă face atacuri de panică din cauza unui serviciu extrem de stresant și a unei meserii pe care a ajuns să o urască, dar nu poate să schimbe nimic în acest sens (prin modificare de atitudine, prin dialog cu colegii sau cu șefii, schimbarea serviciului sau chiar a domeniului de lucru) și continuă să „hrănească' cu frustrare boala, atunci nu putem ajunge la rezultate bune.

Noi ajutăm fiecare pacient să conștientizeze cauza bolii sale. Prin vindecare la nivel energetic, îi dăm puterea să facă schimbările necesare pentru a fi sănătos și fericit. Omul se îmbolnăvește singur, își provoacă singur boala, prin rănile care apar în sufletul său. Totul se naște în interiorul nostru și ne străbate straturile până ajunge la suprafață, în corpul fizic. Aici devine afecțiune diagnosticată medical.

Nu există contraindicații efective ale bioenergoterapiei ca terapie alternativă ceea ce este un mare avantaj, dar noi am ales ca momentan la cabinet să nu lucrăm pe cei care suferă de boli psihice sau de adicții severe, pentru că aici este necesară o specializare diferită.

În ce raport este bioenergoterapia cu medicina convențională? Se pot urma în același timp ambele feluri de tratamente?

Din păcate, orgoliile în lumea noastră sunt extrem de mari în orice domeniu… Dacă medicii și terapeuții din zona medicinei alternative ar lăsa deoparte orgoliul și ar colabora deschis pentru a găsi împreună diagnosticul corect al unui pacient sau tratamentul ideal, oamenii ar avea enorm de câștigat!

Există deja mulți medici care fie au făcut specializări în terapii alternative și le îmbină cu medicina clasică. Unii chiar au renunțat la medicina clasică pentru a practica acupunctura, masajul terapeutic etc. Avem pacienți din zona stomatologiei, de exemplu, deci lumea începe să se deschidă!

Credem deci că bioenergoterapia nu vine în contra medicinei clasice, ci în continuarea ei. Medicina clasică tratează corpul fizic. Noi tratăm și ceea ce se găsește sub corpul fizic (corpul energetic și următoarele straturi până la cel spiritual – popular denumit suflet). De aceea putem să identificăm o problemă în corpul pacientului înainte ca ea să ajungă boală în plan fizic.

Avem mulți pacienți care au diferite dureri sau stări de rău, deși au analize impecabile și deci nu li s-a putut pune nici un diagnostic medical. Asta se întâmplă tocmai pentru că persoanele mai sensibile energetic percep că există o problemă în ei, chiar dacă ea a afectat deocamdată doar corpul energetic, nu și pe cel fizic. Avantajul terapiei noastre este că putem interveni mai devreme într-o afecțiune, înainte ca ea să devină boală în plan fizic.

Bioeneregoterapia nu poate să facă rău nimănui, ea nu poate să facă decât bine. Să faci rău nu este posibil decât dacă, în ciuda a ceea ce afirmi, faci altceva decât bioenergoterapie.

Bioenergoterapeuții sunt oameni cu un „har', cu niște calități speciale sau aceste calități se pot dezvolta?

Asta este o întrebare pe care o primim des la cabinet! Este exact ca în muzică: parte e talentul muzical înnăscut, parte este rezultatul studiului. Este așadar vorba de o sensibilitate la câmpul energetic, o capacitate mare de concentrare mentală, un nivel de dezvoltare spirituală ridicat etc. Dar și de multe ore de practică, de studiu permanent. Cu cât practici mai mult, cu atât îți dezvolți mai mult abilitățile.

Noi am urmat numeroase cursuri de specializare, finalizate cu examene sau cu practică. Considerăm, de asemenea, că sunt necesare cunoștințe despre corpul fizic cu anatomia lui, cunoștințe de patologie medicală. Ne-am îndreptat și spre zona emoțională a omului, ceea ce presupune noțiuni de consiliere personală și psihologie.

Ca să răspunzi la bioenergoterapie trebuie să ai tu, ca pacient/client niște calități speciale?

Orice persoană poate fi ajutată prin bioenergoterapie. Este adevărat că oamenii au o sensibilitate diferită la câmpul energetic, așa cum, de exemplu, unii au o ureche muzicală foarte fină și alții sunt complet afoni. Dar la fel cum orchestra cântă același lucru pentru toți, noi lucrăm la fel și efectul tratamentului e la fel de puternic, indiferent de ceea ce simt oamenii ca senzații fizice în timpul ședinței de terapie.

Sunt persoane care simt curenți calzi sau reci prin corp, senzații de presiune/amorțeală etc. Mai rar, există persoane care nu simt fizic aproape nimic în timpul terapiei. Dar rezultatele sunt la fel pentru toți.

Există contraindicații pentru bioenergoterapie ca terapie alternativă?

Nu, practic nu există contraindicații. Dar noi alegem să nu lucrăm pe persoane diagnosticate cu boli psihice sau cu adicții severe. Acestea răspund complet diferit la tratament. Terapeutul trebuie să fie specializat în a lucra strict cu aceste situații.

Au existat fel de fel de discuții referitoare la faptul că bioenergia ar fi contraindicată la cancer, dar nu este corect spus. Temerea este că, adăugând energie, celulele canceroase vor prolifera și mai mult, ceea ce este fals. Celulele canceroase rezultă în urma unui blocaj major și sunt sunt hrănite de energie perturbată, de vibrație joasă. Noi introducem în om energie curată, de vibrație înaltă, care nu hrănește acest tip de celule.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate