Ce afecțiune poate duce la suicid?

Când apar bolile, întregul nostru univers este dat peste cap. Indiferent de afecțiunea cu care avem de-a face, starea noastră emoțională e ca un carusel. Este și cazul celor care suferă de o afecțiune la care poate nici nu te-ai gândi. Ce afecțiune poate duce la suicid?

Conform informațiilor oferite de faimoasa clinică Mayo, circa 15-20% din populație se confruntă cu efectele neplăcute ale Tinnitusului. Tinnitusul nu este, de fapt, o boală în sine, ci un efect al pierderii auzului, ce vine odată cu înaintarea în vârstă sau apare ca urmare a unei infecții la nivelul urechilor. Persoanele afectate încep să audă un sunet constant (un așa-numit sunet fantomă, pentru că cei din jur nu-l aud, sub formă de șuierat, țiuit, pocnit), indiferent de momentul zilei, care îi destabilizează.

Cum se ajunge la suicid?

În cadrul unei cercetări realizate în Suedia, la care au răspuns peste 70.000 de persoane, s-a constatat că 9% dintre femeile chestionate, care s-au confruntat cu această problemă de sănătate, au încercat sau să se sinucidă. Procentul bărbaților a fost mai mic, 5.5%.

Ce recomandă specialiștii?

Deși momentan nu există un tratament care să rezolve această problemă de sănătate, medicul poate face anumite recomandări, prin care auzul și urechile să fie protejate, iar starea psihică să nu se deterioreze. Ca măsuri de tratament, se poate recomanda reducerea cafeinei și completarea alimentației cu suplimente de ginkgo biloba și vitamina B. Din acest motiv, este important un consult de specialitate, care să explice persoanelor care se confruntă cu Tinnitus cu ce au de-a face.

Ca măsuri de prevenție pe termen lung, este necesar să:

  • asculți muzica la un volum normal, așadar evitarea sunetelor foarte puternice.
  • daca se lucrează într-un mediu cu sunete foarte puternice, este obligatorie purtarea căștilor de protecție.
  • s-au observat legături între problemele cardiovasculare și afecțiunile urechii, așadar monitorizarea constantă a stării de sănătate este extrem de utilă.

Vezi și:

Cauze surprinzătoare ale durerilor de cap

De ce ești tot mai nervoasă?

Cauzele reale ale depresiei

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii