Johann Harri, vorbește în cartea sa, „Legături pierdute” despre cauzele reale ale depresiei

Johann Hari este jurnalistul care vorbește despre lupta sa cu depresia, despre speranță și soluții reale în cartea sa, “Legături pierdute.”

Reducerea concentrării și a atenției, tulburări de somn, diminuarea apetitului alimentar, dorința de izolare, amorțeală emoțională. Dincolo de listarea clinică a simptomelor depresiei, aceasta aduce cu sine o tristețe adâncă și o lipsă de sens. Sentimentul inutilității și incapacitatea de a vedea un viitor, de a face planuri.

Depresia este mai mult decât tristețe. Mai mult decât nefericire… Johann Harri

Nefericirea şi depresia sunt două lucruri complet diferite. Nu există nimic mai enervant pentru o persoană depri­mată decât să i se spună să se înveselească sau să i se ofere soluţii dră­guţe, de parcă ar avea, pur şi simplu, o săptămână mai proastă. E ca și cum ți s‑ar spune să te înveselești mergând să dansezi, după ce tocmai ți‑ai rupt ambele picioare.'

Abordarea sa, diferită de ceea ce s-a scris până acum despre depresie, izvorăște, în primul rând, din propria sa experiență. Din lupta cu boala, din încercarea de a înțelege și a găsi pentru sine o formă mai bună de adaptare.

A crezut, până la 31 de ani, când a renunțat să mai ia pastile, că a găsit o formă de echilibru în tratamentul cu medicamente și în explicația potrivit căreia creierul lui are o disfuncție, manifestată printr-un dezechilibru chimic. Dar pe lângă efectele secundare ale medicamentelor, a descoperit că momentele de tristețe copleșitoare se întoarceau. Starea de deprimare, de inadaptare și gândurile negative la fel. Și dozele medicamentelor creșteau. Gândul că existau și alte cauze însemna și confruntarea cu o certitudine a unei soluții care brusc se destrăma.

În urma acestui demers jurnalistic, Johann Hari a descoperit și structurat alte șapte cauze ale depresiei, dar și șapte soluții pentru ele.

legaturi pierdute

Foto: Shutterstock, PR

Citește și:

Astrologia karmică și vârstele cruciale ale anului 2019

Cum poți să scapi de punctele de amendă

Cum să crești un copil responsabil: 4 strategii eficiente

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse