6 motive mai puțin știute care îți cauzează stări de nervozitate

Problemele, programul încărcat și încurcat, surprizele neplăcute, instabilitatea și contextul nu au cum să aibă efecte pozitive asupra sănătății tale. Cum toate acestea reprezintă motive suficiente pentru a te simți foarte stresată, și stările de nervozitate sunt deseori considerate drept o consecință a acestor factori. Există însă multe alte aspecte, dintre care unele medicale și foarte importante, care sunt ignorate atunci când resimți o stare acută de nervozitate. Helen Stokes-Lampard, doctor la Royal College of General Practitioners susține că trebuie să fii foarte atentă atunci când te regăsești nervoasă în foarte multe ocazii, deoarece acest lucru poate ascunde o problemă medicală.

6 motive mai puțin știute care îți cauzează stări de nervozitate

  1. Hipertiroidism

Aceasta este una dintre problemele care afectează în mod obișnuit femeile și stă la baza stărilor de nervozitate extrem de deranjante atât pentru tine, dar și pentru cei din jurul tău. Un ghid complet despre problemele cu glanda tiroida arată că eliberarea de către tiroidă a unei cantități prea mari de hormoni va face să te simți mult prea agitată și nervoasă, acest lucru afectând toate aspectele organismului tău care sunt legate de metabolism. De asemenea, alături de nervozitatea crescută îți vei pierde și din capacitatea de a te concentra.

  1. Colesterolul ridicat

Problemele cu nivelul ridicat al colesterolului din organism stau la baza afecțiunilor cardiace care reprezintă principala cauză de deces înregistrată în Statele Unite ale Americii. Unele medicamente prescrise pentru a contracara problemele cu colesterolul au însă efectul de a produce stări de nervozitate, potrivit unor studii realizate de către University of California.

  1. Diabetul

Este una dintre problemele medicale care afectează aproximativ 20 de milioane de persoane numai în Statele Unite ale Americii, iar unul dintre efectele acestei afecțiuni este starea de nervozitate din cauza dezechilibrului nivelului de zahăr în sânge care duce mai departe la un dezechilibru al nivelului de serotonină de la nivelul cerebral. Confuzia, atacurile de panică, agresivitatea și furia se numără printre problemele cu care te poți confrunta într-o astfel de situație medicală complicată.

  1. Depresia

În dese rânduri, depresia duce la sentimentul că ai fi inutilă, te poate face să te simți rușinată sau vinovată de ceva, iar psihiatrul Paul Blenkiron, de la Bootham Park Hospital, din York, susține că toate acestea pot ridica la un nivel alarmant starea de nervozitate a unei persoane care suferă de depresie.

  1. Alzheimer

Această afecțiune este în realitate o formă a demenței care afectează mai multe funcții importante ale creierului. Printre acestea se numără de obicei funcțiile care controlează atât comportamentul emoțional, dar și personalitatea. Se întâmplă uneori ca tocmai aceste arii afectate ale minții să conducă mai departe la crize de furie sau la stare continuă de enervare.

  1. Pastilele de dormit

Pentru a obține starea de somnolență dorită și promisă de pastilele acestea, compușii pastilelor în realitate nu fac altceva decât să încetinească mai multe funcții ale creierului. Ceea ce puțini știu însă este faptul că acest efect poate produce mai departe în anumite situații o stare ridicată de iritare și nervozitate.

(P) Articol realizat in colaborare cu Medlife.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate