Catalogul fantomelor

aparitii ectoplasmice

Fantomele rămân fenomene inexplicabile

Fantomele, sau ectoplasmele, sunt considerate printre cele mai misterioase fenomene şi fascinează omenirea, de sute de ani. Află de aici care sunt principalele tipuri de apariţii ectoplasmice.

Despre fantome s-au scris volume întregi. Zeci de bioenergeticieni, istorici, cardinali, psihologi au analizat apariţiile, casele bântuite şi enigmele neelucidate ale ectoplasmelor. William Barrett si Frederic Meyers, doi dintre cei mai renumiți parapsihologi ai lumii, cei care au reuşit în 1902 să cântărească sufletul uman, au fost confirmaţi de Institutele de noetică:  ectoplasmele, bilocaţia sau fenomenul poltergeist sunt reale. Dar ce sunt ele cu adevărat şi care este taina apariţiei lor, rămân deocamdată întrebări fără răspuns.

ABC-ul fantomelor

 

Poltergeist

Poltergeist

Fantomele gălăgioase sunt nepericuloase

Poate cel mai cunoscut fenomen paranormal, poltergeist, sunt fantomele gălăgioase', cele care mută sau aruncă obiecte, ciupesc, lovesc, produc zgomote puternice, aprind lumini, aparate şi chiar focuri. Deşi inexplicabile, manifestările poltergeist sunt considerate nepericuloase şi s-a spus că pot fi o materializare psihokinetică a unor tensiuni mentale incontrolabile.

Fantomele-copie

Cazurile de bilocaţie sunt cele în care aceeaşi persoană este văzută în două locuri diferite în acelaşi moment. Specialiştii consideră apariţia ectoplasmelor-dubluri ca pe o proiecţie fizică sau eterică, dar modul lor de apariţie rămâne învăluit în mister.

Fantomele-mesager

Sunt apariţii telepatice ale unor oameni vii, care transmit mesaje şi sunt declanşate, se pare, de o uriaşă forţă psi eliberată în cazuri de criză.

Ectoplasmele răzbunătoare

cainii-demon

Câinii fantoma apar uneori în flăcări

Sunt în general câini-fantomă, negri intens şi cu ochii strălucitori-fosforescenţi şi credinţa populară îi consideră demoni, cu toate că există mărturii despre oameni singuri aflaţi în locuri pustii care au fost protejaţi de ei.

Doppelganger sau dedublarea eului

Dublurile fantomatice ale propriei persoane sunt considerate mesageri ale unei întâlniri cu moartea şi de aceea sunt cele mai temute ectoplasme. Unii parapsihologi cred că ele sunt proiecţii-avertisment ale aurei energetice, în vreme ce alţii, că sunt sufletele ce îşi caută perechea pentru lumea eterică.

Punctele de îngheţ

Sunt suprafeţe din locurile sau clădirile bântuite de fantome, în care este mult mai frig decât în jur. Pentru acest tip de manifestare parnaormală, nimeni n-a reuşit să ofere, deocamdată, o explicaţie valabilă.

Fantomele blânde

Ectoplasmele nonviolente sunt fantome absente şi melancolice care apar periodic, mereu în acelaşi loc sau la aceeaşi oră şi care se crede că au trăit anumite evenimente în existenţa lor terestră, ce au  rămas imprimate în locurile respective, exact ca o înregistrare pe un CD.

Apariţiile-obiect

olandezul-zburator

Vasul fără odihnă

Sunt printre cele mai cunoscute ectoplasme, socotite de specialişti proiecţii ale unei cantităţi imense de energie dispersată la producerea unor dezastre sau întâmplări ieşite din comun. Aşa sunt apariţiile fantomei Olandezului Zburător', vasul blestemat de diavol să nu-şi afle odihna, sau cea a trenului funerar al lui Abraham Lincoln şi ele nu au fost explicate pe deplin  niciodată.

Apelurile fantoma

Apelurile telefonice de la cei trecuţi în lumea de dincolo, către rude sau prieteni apropiaţi sunt considerate halucinaţii psihokinetice inconştiente, sau manipulări ale unor forţe supranturale asupra liniilor telefonice.

Vizibile sau nu, înspăimântătoare, teribile sau doar purtătoare de mesaje, fantomele au locul lor aparte în lumea misterioasă pe care, deseori, o simţim în jurul nostru, fără să ne-o putem explica niciodată cu adevărat.

Adrian Cîlţan

Foto 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Spiritualitate