Cât timp pot fi consumate ouăle roșii preparate pentru masa de Paște

cat timp pot fi consumate ouale rosii

cat timp pot fi consumate ouale rosii

O tradiție veche spune că ouăle vopsite în Joia Mare nu se strică tot anul și că pot fi consumate o perioadă lungă de timp, însă nu de aceeași părere sunt și nutriționiștii.

Inevitabil, după ce sărbătoarea Paștelui a trecut, în frigider rămân destul de multe ouă roșii care nu au fost consumate. Chiar dacă sunt păstrate la rece, medicii ne avertizează că ele nu trebuie mâncate o perioadă de timp prea mare, asta dacă nu vrem să ne punem sănătatea în pericol. Dacă ouăle crude pot fi ținute în frigider între 4 și 5 săptămâni, în cazul celor fierte timpul se reduce destul de mult, potrivit digi24.ro.

Astfel, la o săptămână de la preparare, ouăle fierte nu mai sunt bune de consumat și ar trebui aruncate pentru a nu altera starea de sănătate. Dacă ați păstrat în frigider ouă fierte decojite, după cinci zile acestea nu mai sunt recomandate consumului.

Ouăle fierte consumate la o săptămână de la momentul gătirii pot duce la apariția toxiinfecțiilor alimentare și asta pentru că, atunci când sunt gătite, stratul protector al acestora este înlăturat și astfel ele se pot strica mult mai repede, favorizând apariția bacteriilor pe suprafața acestora.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Lipsa jobului, principala cauză care poate duce la apariția infarctului miocardic

Legătura dintre alimentele sărate și setea excesivă

Dieta care poate rezolva problemele legate de fertilitate

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse