Cât timp poate fi consumată apa sfințită de Izvorul Tămăduirii?

În prima vineri de după Paște, în calendarul ortodox există o sărbătoare închinată Maicii Domnului și sfințirii apelor, numită Izvorul Tămăduirii. În această zi, credincioșii merg la biserică pentru a lua apa sfințită, cunoscută sub numele de Agheasma Mică.

De Izvorul Tămduirii, credincioșii își aduc aminte de o minune petrecută în apropierea Constatinopolului. Mai exact, un orb și-a recăpătat vederea după ce s-a spălat cu apă ce provenea dintr-un izvor aflat în această zonă. Cel care i-a îndreptat pașii către acest izvor a fost împăratul Leon, iar imediat după ce minunea a avut loc, acesta a decis să ridice o biserică cu hramul “Izvorul Tamaduirii”. Tot aici s-a vindecat și împăratul Justinian, iar în semn de mulțumire, acesta a ridicat o biserică și mai mare, potrivit crestinortodox.ro.

Cât timp poate fi consumată apa sfințită de Izvorul Tămăduirii?

De Izvorul Tămăduirii se sfințesc toate apele, iar credincioșii care asistă la slujbă primesc Agheasma Mică. Dacă în cazul apei sfințite de Bobotează regulile sunt mai stricte și aceasta poate fi consumată doar timp de opt zile, în ceea ce privește apa sfințită de Izvorul Tămăduirii, regula este cu totul alta. Mai exact, credincioșii pot consuma Agheasma Mică pe tot parcursul anului, dimineața, pe nemâncate. Această apă sfințită are puterea de a alunga duhurile rele, iar credincioșii sunt sfătuiți să o consume ori de câte ori simt că lucrurile nu merg tocmai bine în viața lor sau atunci când sunt în suferință din cauza unor probleme de sănătate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Acatistul pe care să îl citești de Izvorul Tămăduirii dacă vrei să îți meargă bine tot anul

Tradiţii şi superstiţii de Izvorul Tămăduirii

Rugăciune la icoana Izvorului Tămăduirii

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate