Care sunt factorii de risc pentru cancerul osos? Uite în ce situații pot să apară osteosarcomul și sarcomul Ewing

Dintre cancerele apărute la nivelul sistemului osos, osteosarcomul și sarcomul Ewing sunt cele mai des întâlnite. Aceste afecțiuni pot fi determinate de mai mulți factori de risc și pot afecta în special tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 și 30 de ani, foarte multe cazuri fiind înregistrate în rândul copiilor.

Care sunt factorii de risc pentru cancerul osos?

Cauzele exacte care duc la apariția cancerului, indiferent de locul în care acesta se dezvoltă, nu au fost determinate de specialiști, în ciuda faptului că în permanență sunt realizate studii în acest domeniu. În cazul cancerului osos, există anumiți factori de risc care pot duce la dezvoltarea acestei boli. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie, a explicat în emisiunea “Lifestyle sănătos” care sunt motivele pentru care copiii sunt diagnosticați tot mai des cu osteosarcom sau sarcom Ewing.

“Cele mai multe cauze ale apariției cancerului sunt necunoscute. Sunt cauze genetice care țin de mutații sau de erori ale anumitor gene din celulele osoase. Osteosarcomul mai apare la pacienții care fac chimioterapie și radioterapie pentru alte cancere. Sarcomul Ewing poate să apară la copiii care au alte tipuri de cancere sau care au o istorie familială cu cancer, adică au mai mulți oameni în familie care au avut cancere.”, a spus Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie-traumatologie.

Dacă în cazul altor tipuri de cancer stilul de viață dezordonat poate reprezenta un factor de risc care să ducă la declanșarea bolii, cancerul osos apare de foarte multe ori după tratamentele administrate pentru stoparea altor tipuri de cancer existente, dar și din cauza factorilor genetici.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea declarația medicului Ion Bogdan Codorean, specializat în ortopedie-traumatologie.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Osteosarcomul, cel mai întâlnit tip de cancer osos. Uite la ce vârstă poate să apară și care sunt primele semne

Ce este screeningul? Tot ce trebuie să știi despre metoda revoluționară pentru depistarea bolilor în fazele incipiente

4 factori care pot duce la dezvoltarea cancerului ovarian

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului