Când este Revelionul 2018, pe rit vechi?

când este revelionul 2018 pe rit vechi

Dacă mulți dintre noi numărăm deja pe degete zilele până când vom trece în 2018, cei care se ghidează după Calendarul Iulian mai au puțin de așteptat până la petrecerea de Revelion.

În timp ce pentru mulți dintre noi sărbătorile de iarnă se încheie pe 7 ianuarie, atunci când este sărbătorit Sfântul Ion, pentru ortodocșii de rit vechi, ianuarie este luna în care se dă startul petrecerilor.

Când este Revelionul 2018, pe rit vechi?

Pentru cei care au preluat Calendarul Iulian, trecerea în 2018 se va face în noaptea dintre 13 și 14 ianuarie, atunci când este sărbătorit Revelionul pe rit vechi. Astfel, în această seară, sârbii, ucrainenii, rușii, lipovenii, dar și cei din Republica Moldova vor petrece până dimineața și vor gusta din preparatele tradiționale, gătite special pentru acest moment important.

Revelionul pe rit vechi a apărut ca urmare a decalajului existent între Calendarul Iulian și Calendarul Gregorian. Pentru că între cele două există o diferență de 13 zile, sărbătorile de iarnă pică în date diferite.

Nu doar revelionul este sărbătorit la o altă dată, ci și Crăciunul. Dacă mulți dintre noi deja am gustat din mâncărurile tradiționale, am împodobit bradul și am desfăcut cadourile de la Moș Crăciun, ortodocșii de rit vechi vor sărbători Crăciunul pe data de 7 ianuarie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care este vibrația anului 2018 și cum ne va influența viața? Se anunță schimbări majore pentru anul ce urmează

Ținute spectaculoase pentru anul 2018. Ce haine vom purta în anul ce urmează?

Care este culoarea anului 2018. Specialiștii au anunțat nuanța pe care o vom admira peste tot în anul ce urmează

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse