Calmează rapid arsurile solare

Se vorbește mai mult despre protecția solară și mai puțin despre ce trebuie să faci pentru a remedia efectele arsurilor solare. Iată la ce măsuri trebuie să apelezi dacă tu sau cineva apropiat vă aflați în această situație.

soare protectie solara
Există numeroase persoane care nu reușesc să respecte regulile privitoare la expunerea protejată la soare, mai ales în concediu. Pur și simplu, încântate de zilele de relaxare, uită cu ușurință de toate recomandările referitoare la un comportament responsabil sub soare: de orele bune și cele rele de stat la soare, de pălării, de hainele din materiale răcoroase și, nu în ultimul rând, de SPF-uri.

12 ore de protecție solară

Pentru că da, chiar și în absența soarelui sau la primele ore ale zilei, aplicarea unui strat de cremă cu factor de protecție ridicat este obligatorie, tocmai pentru a evita ca pielea să aibă de suferit. Când însă nu se întâmplă asta și ajungi în punctul arsurilor solare – la început, piele roșie, apoi chiar și apariția durerilor –, ia următoarele măsuri:

1. Retrage-te într-o zonă răcoroasă și încearcă să te odihnești.

2. Consumă foarte multe lichide. Hidratarea este esențială în astfel de momente, pentru că în lipsa acesteia, arsurile se pot agrava.

2. Evită să aplici uleiuri sau creme post-plajă. În acest moment cel mai bine (și suficient) este să te acoperi cu un cearceaf alb.

sanatate arsuri solare3. Pentru zonele de pe piele mai afectate, poți apela la beneficiile câtorva ingrediente naturale. Dintre acestea, castravetele ras, aplicat pe pe piele, este eficient. De asemenea, combinația dintre oțet de mere și miere ajută la calmarea pielii, așa cum și lactatele – iaurt, lapte acru sau brânză proaspătă de vaci sunt un tratament clasic, cu rezultate. Dacă ai la îndemână, poți aplica argila peste zonele cu probleme. Nu în ultimul rând, gelul de Aloe Vera este extrem de util în astfel de situații. Mai multe despre beneficiile gelului de Aloe Vera găsești aici.

4. Dacă pe piele apar pustule, înseamnă că ai de-a face cu un grad ridicat al arsurii solare și cel mai bine este să ajungi la un punct de prim-ajutor.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate