Cafeaua pentru slăbit promovată pe Tik Tok, plus guma de mestecat care taie pofta de mâncare au fost interzise

Cafeaua pentru slăbit promovată pe Tik Tok, plus guma de mestecat care taie pofta de mâncare au fost interzise, după frenezia promovărilor intense de anul trecut. Nutriționiștii spun că totul este o înșelătorie.

O companie de vânzări directe operează pe TikTok din octombrie 2020, având ca țintă principală femeile cu kilograme în plus. Reclama mincinoasă afirmă un lucru îndrăzneț despre cât de ușor se slăbește cu „cafeaua minune' și suplimentele dietetice.

În încercarea de a fi cât mai convingători, compania a recrutat multe persoane în schemă.

It Works, a avut contul itworkshq interzis de TikTok la începutul lunii aprilie, la câteva zile după ce a fost trimis un raport în care eticheta compania drept înșelătoare.

În ciuda acestui lucru, un număr mare de utilizatori de pe Tik Tok încă promovează produsele pentru sute de mii de urmăritori de pe platformă. Ei garantează că “funcționează”.

Produsele It Works sunt dubioase din punct de vedere științific și potențial periculoase, potrivit experților în sănătate, iar majoritatea oamenilor implicați în acest tip de marketing consideră că este imposibil ca cei care vând mai departe să câștige un venit semnificativ.

TikTok a anunțat că interzice conținutul care promovează scheme piramidale și companii de marketing

It Works este unul dintre cele mai populare MLM-uri de pe platformă, dar este un exemplu nesemnificativ deoarece milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu dificultăți economice și apelează la diferite scheme care să le aducă un venit substanțial. Femeile care fac parte din schema Itworks postează video după video despre pierderea lor aparentă în greutate, folosind adesea aceleași mesaje și aceeași muzică de fundal. Ei îndeamnă spectatorii să „Scrie un mesaj cu CAFEA pe Insta' pentru a afla mai multe despre „cea mai bună schimbare pe care am făcut-o vreodată' în timp ce dansează pe muzica din aplicație. Mesajele „PIERZI ' sau „SCHIMBĂ' pe profilurile de Instagram ale acestor utilizatori îi vor direcționa pe clienți către mai multe produse distribuite de It Works, inclusiv cafea care arde grăsimea, gume de slăbit și smoothie-uri dietetice.

Vânzătorii It Works încearcă uneori să se folosească de algoritmul TikTok pentru a-și spori vizionările adăugând hashtag-uri la videoclipurile lor și participând la tendințele virale. Alte videoclipuri prezintă afirmații privind pierderea în greutate cu fotografii înainte și după ale clienților care susțin că au folosit produsele. Într-un videoclip postat pe 6 aprilie, o vânzătoare pe nume Karen Asprilla arată o poză veche cu ea însăși, în care spune că avea mărimea 14, că era „umflată tot timpul și lipsită de încredere'. Într-o poză ulterioară, ea pretinde că acum are mărimea 8 și e stăpână pe ea , apoi încurajează urmăritorii să trimită un mesaj text cu un număr pentru mai multe informații.

Un alt videoclip al Asprillei, care are peste 400.000 de vizualizări, o arată ținând un borcan cu gume lângă un text pe care scrie: „Cum am pierdut 4 mărimi la pantaloni fără diete nebunești'.

Nutriționistul Graeme Tomlinson a declarat pentru Insider că nu există dovezi că oricare dintre produsele It Works funcționează cu adevărat și că, de fapt, ar putea fi „extrem de dăunătoare'. Reprezentanții It Works susțin că produsele lor te scapă de poftele alimentare, dar Tomlinson a avertizat că astfel de practici pot duce la o alimentație dezordonată.

“Dacă ne este foame, este un semn că trebuie să mâncăm și ar trebui să respectăm asta. Consumul de cafea pentru a suprima pofta de mâncare (fie că funcționează sau nu) este foarte periculos”, a spus Tomlinson.

TikTok știe că deși ItWorks și-a închis pagina principală și a pus etichete de avertizare pe produsele sale platforma pare să nu poată ține pasul cu numărul de conturi individuale care promovează produsele mai departe și mențin compania în continuare cu la fel de multă publicitate. Videoclipurile sub hashtag-ul #sknygummies, care promovează utilizarea gumelor de suprimare a apetitului, au 2,5 milioane de vizualizări.

foto: 123rf

Citeste și:

Rețeta de pască pe care o poate face oricine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului