Brioșe cu coacăze negre, lămâie și ciocolată
12 bucăți gata în 45 minute, 300 calorii per porție, 13 g grăsimi, 40 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării brioșelor
150 g zahăr tos
250 g făină cu factor de creștere
1 linguriță praf de copt
100 g unt topit
1 ou bătut
300 ml lapte bătut
1 linguriță esență de vanilie
Zeama și coaja răzuită de la 1 lămâie
200 g ciocolată albă
180 g coacăze negre
Cum prepari brioșele cu coacăze negre
1 Încinge cuptorul la semnul 6/180 °C. Unge cu unt și tapetează cu hârtie o formă specială de copt brioșe.
2 Combină zahărul tos, făina și praful de copt, apoi adaugă untul, oul, laptele bătut, esența de vanilie, zeama și coaja de lămâie. Amestecă și apoi încorporează 150 g ciocolată ruptă și coacăzele. Toarnă compoziția în formele pregătite și dă la cuptor 20-25 min, până când se rumenesc și devin elastice.
3 Într-un bol mic topește la microunde ciocolata rămasă și stropește brioșele.
Dacă și ție îți plac brioșele, încearcă și aceste rețete de brioşe cu dulceaţă