Boala care poate distruge organismul mai repede decât cancerul. Primele simptome pot apărea cu 5 ani înainte de diagnosticare

Indiferent de zona în care este localizat, cancerul reprezintă cea mai mare teamă a omului modern. Cu toate acestea, puține persoane știu că există o boală cu un grad de mortalitate mult mai ridicat, iar primele simptome pot să apară chiar și cu 5 ani înainte de diagnosticare.

Boala asupra căreia medicii atrag atenția este fibroza pulmonară idiopatică. Această afecțiune este una foarte gravă, iar statisticile medicilor arată că pacienții supraviețuiesc aproximativ 2-3 ani după ce au fost diagnosticați cu această boală.

Ce este fibroza pulmonară idiopatică?

Fibroza pulmonară idiopatică apare în momentul în care țestul pulmonar din jurul alveolelor se îngroașă și este înlocuit de un țesut cicatricial. Acest lucru face ca plămânul să nu mai funcționeze normal, respirația se face cu dificultate, iar creierul și celelalte organe nu mai primesc cantitatea de oxigen necesară. Cauza care duce la apariția acestei boli nu a fost identificată. În plus, specialiștii includ fibroza pulmonară idiopatică în categoria bolilor cronice și care pot fi fatale omului, fără să existe un tratament pentru a vindeca această boală, potrivit raportuldegarda.ro.

Care sunt simptomele fibrozei pulmonare idiopatice?

Primele simptome ale acestei boli pot să apară cu 5 ani înainte ca medicii să pună diagnosticul.

1. Dificultate în respirație

Cel mai important simptom este dificultatea în respirație. Acest lucru se poate întâmpla fie în timpul unor activități fizice, fie chiar și atunci când pacientul este în stare de repaus.

2. Tusea puternică

Tusea seacă și care durează mai mult de 8 săptămâni trebuie să ridice un mare semn de întrebare. În cazul celor diagnosticați cu fibroză pulmonară idiopatică, această tuse este una severă, însoțită de dureri în piept sau dureri musculare.

3. Oboseala

Pentru că plămânii nu funcționează normal, organismul nu primește o cantitate suficientă de oxigen, ceea ce poate duce la apariția stărilor de oboseală. Pe lângă aceste probleme, bolnavilor le este mult mai greu să se odihnească în timpul nopții.

4. Pierderea în greutate

În timpul mesei, bolnavii au nevoie de mai multă energie pentru a ingera alimentele și astfel apar pierderile în greutate.

5. Degetele hipocratice

Degetele hipocratice reprezintă un alt semn că plămânii nu funcționează la capacitate maximă. Când corpul primește mai puțin oxigen, degetele își schimbă aspectul, unghiile sunt mai mai late, iar vârful degetelor este umflat.

6. Dureri musculare și articulare

Tusea este cea care duce la apariția durerilor musculare și articulare, foarte mulți pacienți diagnosticați cu această afecțiune confruntându-se cu aceste simptome.

7. Edemele

Atunci când există o problemă la nivelul plămânilor, inclusiv sistemul circulator este afectat. Cordul nu mai funcționează și apar edeme la membrele inferioare sau ascita.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când bei trei cafele zilnic?

Slăbește 3 kilograme pe săptămână cu ajutorul semințelor de chia! Nu trebuie să mai ții niciodată diete stricte

Medicii avertizează! Alcoolul poate provoca 7 tipuri de cancer

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului