Beneficiile mierii de Manuka pentru sănătate -Cum să alegi mierea de Manuka potrivită pentru fiecare afecțiune

Miere de Manuka  - beneficii sanatate

Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din întreaga lume,  mierea de Manuka este cel mai recunoscut și studiat sortiment pentru acțiunea antibacteriană, antivirală și antiinflamatorie. Beneficiile mierii de Manuka pentru sănătate. Cum să alegi mierea de Manuka potrivită pentru fiecare afecțiune.

Pentru a beneficia de potențialul său terapeutic, ea trebuie aleasă în funcție de afecțiunea ce se dorește a fi tratată, dar, mai ales, trebuie să fie autentică.

Deși este produsă de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit un produs căutat în întreaga lume după dovedirea activității non-peroxidice specifice (NPA) de către dr. Peter Molan în 1981, activitate ce îi conferă puterea antibacteriană superioară altor sortimente de miere.

“Chiar dacă prețul este unul mai mare decât al celorlalte produse apicole, în principal din cauză că și cantitatea produsă este limitată, clienții aleg să investească în tratamentele cu miere de Manuka periodic. Mă refer aici la cura de întărire a imunității care se face de obicei primăvara și toamna. Feedback-urile sunt mereu pozitive la adresa acestui produs, tocmai de aceea am investit în a aduce sortimente de o calitate superioară, raw, neprocesate, dar și în a oferi informațiile necesare pentru ca fiecare client să poată achiziționa produsul potrivit pentru nevoile sale, a declarat Mihai Bucuroiu, fondator Vegis.ro.

VegisManuka

Cum alegi mierea de Manuka

Mierea de Manuka nu se administrează la întâmplare. Cele mai importante două criterii de care trebuie să se țină cont sunt motivul pentru care se dorește folosirea mierii (menținerea unei stări de sănătate bună, întărirea sistemului imunitar, tratarea unor probleme digestive și nu numai etc), dar și istoricul afecțiunii ce se dorește tratată (dacă aceasta este cronică sau în faza de început, dacă s-au urmat și alte tratamente etc).
În funcție de puterea antibacteriană, mierea de Manuka se împarte în patru categorii:

Putere antibacteriană mică: ideală pentru consumul zilnic sub forma unui îndulcitor natural, pentru întreținere sau prevenție;

• Putere antibacteriană medie: indicată pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea după răceli, în infecții ușoare cu diverse bacterii și microbi;

• Putere antibacteriană mare: pentru infecții de natură cronică și acută care nu răspund la alte tratamente clasice, afecțiuni digestive precum ulcerul gastric, întărirea sistemului imunitar slăbit și sub formă de pansament pentru iritații, arsuri și alte răni la nivelul pielii;

• Putere antibacteriană superioară: recomandată în afecțiuni cronice și acute cu agenți patogeni rezistenți la antibiotice (Stafilococul auriu, Helicobacter pylori, E.coli, Clostridium difficile sau tulpina bacteriană MRSA), afecțiuni care au fost sau nu tratate anterior cu antibiotice convenționale

cum alegem mierea de manuka

Mierea de Manuka vs alte tipuri de miere

Mierea obișnuită este cunoscută pentru compoziția bogată de nutrienți ce conferă acesteia proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antioxidante și imunomodulatoare (de stimulare a sistemului imunitar).  Pe lângă diverși nutrienți, mierea de Manuka mai conține și metilglioxal (MGO), dihidroxiacetonă (DHA), leptosperină, phenyllactic acid, methoxyacetophenon,  methoxybenzoic acid, hydroxyphenyllactic acid.

De asemenea, în comparație cu mierea obișnuită a cărui pH variază între limitele 3.4 – 6.1, mierea de Manuka prezintă întotdeauna un pH scăzut datorită substanței d-gluconolactone care reduce în mod natural acest nivel. Un nivel pH scăzut înseamnă  o capacitate mai bună de împiedicare a creșterii microbiene și o oxigenare mai eficientă în cazul rănilor cronice.

Mierea de Manuka este o miere raw, ceea ce înseamnă că nu este supusă tratamentelor care ar putea afecta calitățile sale terapeutice.

Una dintre principalele caracteristici ale mierii de Manuka se referă la consistență care este mai groasă în comparație cu mierea obișnuită. Asemenea majorității sortimentelor existente, mierea de Manuka trece prin procesul natural de cristalizare care este mult mai lent.

Gustul mierii de Manuka este unul ușor dulceag, dar foarte intens și aromat, iar culoarea poate varia în funcție de mai multe aspecte cum ar fi regiunea și perioada de recoltare.

În general, mierea de Manuka se remarcă printr-o nuanță de chihlimbar care poate fi mai închisă sau mai deschisă, în funcție de proveniență și de concentrație.

 

Foto; PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate