Cum prevenim răceala și gripa cu metode naturiste

Când cerul devine tot mai mohorât, ploaia de toamnă udă pământul şi odată cu ea amprenta verii dispare. Ca din senin ne gândim la posibilitatea de a răci. Și de când aerul s-a mai răcorit am tot simțit cum ne dau târcoale răcelile. Imunitatea organismului scade odată cu temperatura, mai ales dacă nu suntem suficient de atenṭi la sănătatea noastră. Până să ajungem să ne tratăm cu medicamente, ar fi bine să aflăm cum prevenim răceala și gripa cu metode naturiste.

Răceala şi gripa pot debuta oricând, iar simptomele neplăcute precum nas înfundat, tuse, febră, dureri în gȃt, dureri de cap şi de oase ne pot afecta serios capacitatea de a ne adapta sarcinilor zilnice. În mijloacele de transport în comun, la serviciu sau în spaṭiile publice şansele să ne îmbolnăvim cresc proporṭional cu numărul de persoane deja răcite.

Este foarte important de ştiut faptul că în cazul unui sistem imunitar puternic gripa se poate manifesta ca o simplă răceală, iar în cazul imunităṭii scăzute o banală răceală se poate manifesta la fel de violent precum gripa.

            Cum prevenim răceala şi gripa cu metode naturiste?

Câteva remedii, transmise din generaṭie în generaṭie, au efect şi ȋn prezent la persoanele care le aplică ȋn mod constant:

  • 1 linguriṭă de miere pe stomacul gol, înainte de mesele principale, ne va ajuta să luptăm eficient cu bolile de sezon.
  • Ceaiul de salvie – este de mare ajutor în afecṭiuni respiratorii, fiind benefic în caz de tuse sau nas înfundat. Ceaiul de salvie poate fi consumat atȃt preventiv, cât şi imediat ce apar primele simptome de răceală.
  • Câteva picături de zeamă de lămâie amestecate cu apă ne vor oferi necesarul zilnic de vitamina C şi ne vor ajuta să prevenim infecṭiile respiratorii. Pentru ameliorarea simptomelor, este recomandat și ceai de lamaie
  • Multe fructe şi legume proaspete, de sezon, vor întări organismul şi îl vor pregăti să facă faṭă sezonului rece prin aportul de vitamine şi minerale conṭinute.
  • Relaxarea face minuni atunci când o afecṭiune ne încolṭeşte. Este foarte important ca, încă de la apariṭia primelor simptome, să ne detaşăm puṭin de toate activităṭile, să luăm o pauză. Astfel, organismul se va concentra doar pe refacere, iar răceala sa gripa nu vor ajunge în stadiu avansat.
  • Usturoiul adăugat în mod constant ȋn alimentaṭie (la sosuri, friptură, salate) ne va proteja de răceală şi gripă, oferind ȋn acelaşi timp savoare preparatelor.

foto: 123rf

Citește și:

Depresia postvacanță este reală sau închipuită? Și dacă e reală, cum s-o depășești?

Care este cea mai periculoasă operație estetică?

Ce este grăsimea viscerală și de ce îți poate provoca probleme de sănătate?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate