Aveți vreun simptom de Covid? Nu asaltați spitalele! Puteti primi consulțatii on-line!

”Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, în parteneriat cu Medicentrum și Lite Microsystems, a lansat o platformă gratuită de consultații online pentru spitalele Primăriei Capitalei. „Pe fondul acestei situații speciale, create de pandemia cu COVID-19, căutam incontinuu noi soluții, împreună cu colegii din ASSMB și din Primărie, pentru a ajuta oamenii să stea acasă”, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a mai spus că aplicația a fost testată cu succes pentru verificarea funcționalității zilele trecute, în cazul Spitalului Clinic Colentina.

”Urmează să fie implementată cât mai curând și în celelalte spitale administrate de Primăria Capitalei. Astfel, bucureștenii se pot adresa online specialiștilor, care îi vor evalua medical de la distanță și le vor răspunde la întrebări. Avantajul este faptul că prin această modalitate se asigură și un prim triaj al pacientului și, în funcție de chestionarul completat (prin intermediul căruia se pot transmite chiar și documente medicale), acesta va primi recomandările corespunzătoare. Prin urmare, se poate evita deplasarea la spital'’, a arătat primarul general.

Platforma este foarte ușor de folosit.„Pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documente medicale (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital, samd.).
Apoi selectează specialitatea și medicul, introduc datele personale și cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12 – 24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri. Astfel, pacientul primește informații personalizate în urma cărora va ști ce are de făcut cu exactitate. „Vă recomandăm din tot sufletul să folosiți aceste platforme înainte de a lua decizia de a vă duce la spital. Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale atunci când nu este cazul”, a transmis Gabriela Firea.

Foto: 123rf

Citeste și:

Coronavirus: Dezvăluiri incredibile făcute de unul dintre pacienții infectați cu COVID – 19!

Coronavirus: Ryan Reynolds și Blake Lively au donat 1 milion de dolari băncii de alimente

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate