Avertisment pentru oricine a avut Covid-19. Are legătură cu o boală gravă

Chiar și cazurile ușoare de Covid-19 pot avea efecte de lungă durată, iar oamenii de știință avertizează că virusul ar putea crește cazurile de diabet. Un studiu a constatat că persoanele infectate cu virus au cu 28% mai multe șanse decât media de a dezvolta diabet de tip 2.

Boala afectează milioane de oameni din întreaga lume și înseamnă că organismul nu poate procesa în mod corespunzător zahărul sau carbohidrații din alimente. Medicii de la Universitatea Heinrich Heine din Germania au spus că reacția imună la coronavirus poate deteriora celulele care produc insulină, hormonul care controlează absorbția zahărului.

Într-un studiu efectuat pe 35.865 de persoane care au fost testate pozitiv pentru coronavirus, ei au descoperit că riscul de a dezvolta diabet de tip 2 a fost cu 28% mai mare decât în ​​cazul persoanelor care nu au avut niciodată virusul.

„Infecția cu Covid poate duce la diabet prin reglarea în creștere a sistemului imunitar. Pacienții pot fi expuși riscului de a dezvolta diabet din cauza obezității sau a pre-diabetului, iar stresul pe care Covid-19 l-a pus asupra corpului lor a accelerat acest lucru', a declarat profesorul Wolfgang Rathmann, potrivit The Sun.

De asemenea, creșterea în greutate și mai puține exerciții fizice în timpul carantinei totale ar fi putut agrava problema, ambele fiind cunoscute pentru creșterea riscului de diabet.

Diabetul de tip 2 este frecvent, dar este legat de un risc mai mare de accident vascular cerebral, boli de inimă și cancer.

Dr. Faye Riley, de la Diabetes UK, a declarat: „Acest studiu, precum și altele, sugerează că coronavirusul ar putea declanșa diabetul de tip 2. Dar nu este clar încă dacă virusul provoacă noi cazuri de diabet de tip 2, scoate la lumină cazuri nediagnosticate sau crește temporar nivelul zahărului din sânge'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate