Atenție la O INFORMAȚIE FALSĂ DESPRE COVID care circulă pe Facebook

Inconștiența și rea-voința unora depășește orice imaginație în spațiul virtual. Utilizatorii rețelelor de socializare sunt efectiv bombardați în permanență cu așa-zise informații, care nu sunt de fapt decât niște minciuni grosolane. Atenție la O INFORMAȚIE FALSĂ despre Covid care circulă pe Facebook, zilele acestea. Nu o distribuiți mai departe.

Pe lângă știrile false menite să inducă panica, în goana după trafic, unii aruncă în mediul online și „sfaturi' complet inutile, fără nicio relevanță sau acoperire științifică. În această situație, Ministerul Afacerilor Interne este nevoit să transmită, la rândul său, avertismente cu privire la astfel de postări care circulă și se propagă cu o viteză uluitoare. Iată cea mai recentă avertizare venită din partea lor:

„O informaţie fals atribuită cercetătorilor de la Stanford circulă online în ultimele zile. Potrivit acesteia, dacă bem apă la fiecare 15 minute virusul ajunge în stomac unde este neutralizat, în loc să ajungă în căile respiratorii.

Acest tip de informație se încadrează în categoria de ȘTIRI FALSE care oferă soluții mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

Hidratarea organismului este importantă în orice condiții, indiferent de contextul epidemiologic actual. Consumați zilnic o cantitate suficientă de apă, adaptată la greutatea dumneavoastră și la nivelul de efort fizic depus. Este important ca orice tratament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet.

Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar.'

Foto: 123rf

Citește și:

Coronavirus: Cum sună decretul emis de Președintele României, Klaus Iohannis?

Naomi Campbell, echipată din cap până în picioare de teama coronavirusului

Monica Anisie, ministrul Educației: „În perioada de stare de urgență, școlile vor fi închise'

Coronavirus: Dezvăluiri incredibile făcute de unul dintre pacienții infectați cu COVID – 19!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate