Astre: tendintele lunii noiembrie

Astre: tendintele lunii noiembrie

zodiiCele mai semnificative configuratii astrale
Careul Saturn-Pluto
Perioada de influenta – aspectul exact se formeaza pe 15 noiembrie si este primul dintr-o serie de trei. Urmatoarele vor fi pe 1 februarie si 21 august 2010. Efectele se vor simti in perioada noiembrie – martie inclusiv, apoi in 2010, din ultima decada a lui iulie pana toamna tarziu. Unele reminiscente ar putea aparea si in 2011.

Un careu de temut – aspectele dure Saturn-Pluto sunt printre cele mai distructive configuratii astrale. De-a lungul vremii au fost insotite de evenimente brutale, de bulversari politice, socuri economice, conflicte armate, asasinate, accidente grave, cataclisme naturale (cutremure, tornade, secete, inundatii etc.). Pentru a da doar cateva exemple, sub aspecte tensionate Saturn-Pluto s-a produs cel mai mare dezastru natural din istorie, revarsarea fluviului Huang Ho, ale carui inundatii au ucis milioane de oameni in China (1931), inabusirea in sange a revolutiei din Ungaria de catre trupele sovietice (1956) iar, mai recent, razboiul croato-bosniac (1992-1993) sau atacul terorist din 11 septembrie 2001 din SUA. Tot pe distonante Saturn-Pluto au debutat primul si al doilea razboi mondial. Nu absolut toate aspectele dure Saturn-Pluto produc tragedii de proportii si poate ca vom avea sansa ca nici actualul careu sa nu produca.

La nivel personal – viata poate deveni mai dificila sub aceste tranzite care aduc temeri si framantari, tendinte pesimiste sau depresive, neplaceri de sanatate, provocari si lupte, evenimente ce nu pot fi prevenite si asupra carora nu se poate interveni. Cei mai expusi sunt Balantele, Capricornii, Berbecii si Racii, mai ales daca ei s-au nascut la inceputul zodiei (in septembrie, decembrie, martie sau iunie). Dar unele tensiuni pot fi re-simtite de oricare dintre noi, intr-un sector sau altul al vietii.

Conjunctia Jupiter-Neptun devine din nou foarte activa, fiindca Jupiter se apropie de Neptun, pregatindu-se pentru conjunctia exacta din decembrie. Neptun patroneaza inspiratia, compasiunea si misterul, dar si utopia, confuzia, dependenta, ratacirea, inselato-ria, echivocul. Acesta are legatura cu multimile si propaganda. Jupiter gu-verneaza entuziasmul, convingerile, educatia, cultura si orizonturile largi.

Are implicatii administrative, juridice si financiare. Negativ, inclina la exagerare si risc. Stresata de influentele adverse ale Soarelui si ale lui Marte, in noiembrie conjunctia tinde sa ac-
tioneze distonant, sporind haosul, confuzia si dezordinea. Riscul financiar ramane considerabil, dar dezamagirile pot marca orice alt sector al vietii. Se recomanda luciditate si prudenta, deoarece conjunctia are ceva amagitor, care poate atrage in situatii dubioase si/sau deceptionante. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, Tauri, Lei si Scorpioni.

Soarele in careu cu Jupiter si Neptun influentele se simt in primele doua decade. Careul Soare-Jupiter se perfecteaza pe 10 noiembrie si inclina la excese, imprudenta, risipa si risc. Careul Soare-Neptun se perfecteaza pe data de 16 noiembrie si predispune la neatentie, credulitate, lipsa de ratiune, organizare si concentrare.

Ambele aspecte predispun la excese, pagube si ac-cidentari. Desi sunt doua aspecte di-ferite, ele functioneaza ca un tot, caci Soarele face, de fapt, careu cu conjunctia Jupiter-Neptun. Careul fiind un aspect stresant, va accentua latura discordanta a conjunctiei. Prudenta mai ales pentru Varsatori si Scorpioni, apoi pentru Tauri si Lei si, in fine, pentru toata lumea, deoarece nu se stie ce punct sensibil din horoscop ne poate atinge aceasta configuratie.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania