Astre: Tendintele lunii iunie 2010

Starul zodiei
Natalie Portman, 9 iunie 1981, Ierusalim
Avand Soarele in Gemeni si Luna in Fecioara, zodii patronate de Mercur, planeta intelectului, Natalie e desteapta si dornica de studiu. Chiar daca a avut de mica succes in cinematografie (a debutat la 12 ani), a dorit sa-si desavarseasca educatia: a absolvit psihologia la Harvard si a urmat cursuri post-universitare. Celebritatea ei a fost consolidata de rolul Reginei Amidala din „Razboiul Stelelor“. Pe langa inteligenta, Portman dispune de o mare sensibilitate artistica, data de amplasarea planetei regente, Mercur, in Rac, alaturi de Venus.

Asezarea lui Venus intr-o pozitie proeminenta nu-i aduce doar talent, ci si farmec si popularitate. Luna in Fecioara e un simbol al puritatii si al iubirii fata de natura si necuvantatoare, actrita fiind o infocata militanta pentru protectia mediului si a animalelor pe cale de disparitie. Natalie s-a nascut pe o conjunctie Jupiter-Saturn, configuratie apta sa fondeze, sa intemeieze, sa structureze. Saturn e in tranzit peste aceasta conjunctie pana in 2012, semnand o perioada importanta, cand actrita poate sa puna o piatra solida la temelia carierei.

Cele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Jupiter-Uranus − Sa-nceapa marea aventura! Se va perfecta pe 8 iunie, la 00gr.17 min., Berbec, dar e deja la lucru din primavara. Initial, a actionat in Pesti. Pe 28 mai, Uranus a intrat in Berbec, iar pe 6 iunie, Jupiter va face acelasi lucru. La sfarsitul verii, cei doi se vor intoarce in Pesti. Aceasta e prima conjunctie exacta dintr-o serie de trei – urmatoarele vor fi pe 19 septembrie si pe 4 ianuarie. Avem de-a face, asadar, cu o tripla conjunctie Jupiter-Uranus, eveniment rar, cu efecte mult mai puternice si mai indelungate decat ale unei conjunctii obisnuite.

Practic, Jupiter si Uranus actioneaza impreuna non-stop pana in ianuarie 2011, inclusiv, stimuland energia, ambitia, indrazneala, expansiunea, dar si asumarea de riscuri, excesul, exagerarea. La nivel macro, conjunctia e cel mai di-namic agent al schimbarii si progresului, insa poate genera si situatii violente. Sub o astfel de conjunctie a aparut prima publicatie stiintifica din lume (Journal des sçavans, 1669), Charles Lindbergh a efectuat primul zbor peste Atlantic (1927), iar omul a facut primul pas pe Luna (1969).

Dar tot sub ea au avut loc cutremure, incendii, accidente nucleare. Ca fapt divers, s-a observat o crestere a ratei divorturilor si reliefarea unor subiecte ca adulterul, bigamia, poligamia. La nivel personal, insufla entuziasm, sete de libertate. Dorinta de nou devine pregnanta. Si chiar e recomandabil sa se mearga in sensul innoirii, alt-fel schimbarile se pot impune de la sine, intempestiv. Che-marea libertatii e atat de mare, incat tentativele de constrangere pot starni reactii virulente, surprinzatoare. E posibil sa apara o tendinta de respingere a oricaror reguli si ingradiri, cu eventuale consecinte supa-ratoare. Oportunitati neastep-tate pentru studii, calatorii, ex-plorarea potentialului creativ.

Careul Soare-Uranus (22 iunie) si Soare-Jupiter (23 iunie), precum si careurile Mercur-Uranus (25 iunie) si Mercur-Jupiter (26 iunie) stimuleaza efectele conjunctiei Jupiter-Uranus in ultima decada a lui iunie. Prudenta pentru Berbeci, Raci, Capricorni si Balante.

★ Opozitia Marte-Neptun – Sa nu ne pierdem busola! Se va perfecta pe 4 iunie, pe axa Leu-Varsator, la 28gr.41 min. Influenta ei e negativa si se resimte in ultima decada a lui mai si in prima saptamana din iunie.

Marte e pasiunea, actiunea, lupta, agresivitatea, graba si riscul. Neptun e visul, romantismul, idealul, credinta, misterul, iluzia, viciul, somajul, destramarea. Marte si Neptun au atribute antagoniste, iar opozitia implica o divergenta.

Configuratia aduce neliniste, exacerbeaza sensibilitatile si creeaza dezordine. La nivel macro, poate accentua fanatismul si spori incidentele legate de minciuna, alcool, droguri, adulter, sinucidere, coruptie, deconspirare. Sunt posibile necazuri ce implica fluidele (gaze, abur, petrol, apa etc.), chimicalele si masele plastice. In plus, aspectul da pericol de poluare a apelor sau de accidente navale si creste rata mortalitatii prin inec. La nivel personal, amplifica emotiile si poate impinge la decizii nebunesti, extremiste.

Prudenta pentru Lei, Varsatori, Tauri, Scorpioni, Berbeci.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania