Astre: Tendintele lunii mai 2010

Cele mai semnificative configuratii astrale
Opozitia Jupiter-Saturn
Este una dintre cele mai insemnate configuratii ale perioadei 2010-2011. Aspectul exact se produce pe 23 mai, la 27˚52’, pe axa Fecioara-Pesti, si e primul dintr-o serie de trei. Urmatoarele doua se vor produce pe 16 august 2010 si pe 29 martie 2011, pe axa Berbec-Balanta. Efectele primei opozitii au inceput sa fie resimtite inca din aprilie si raman active pana pe 5 iunie. Aduce deznodaminte, clarificari, finalizari. E frecvent insotita de blocaje, stres, tensiuni.

La nivel general, poate provoca cutremure politice si economice (bursiere, bancare etc.), scumpiri, restrictii, greve, esuarea unor demersuri diplomatice, periclitarea unor tratate sau aliante. La nivel personal, genereaza pesimism, piedici, neplaceri di-verse, probabil legate de: obiective, organizare, oficializari, studii, justitie, venituri, credite.

Aspecte la pachet
Opozitia Jupiter-Saturn face parte dintr-un „pachet“ astral foarte influent, in care mai regasim conjunctia Jupiter-Uranus si opozitia Saturn-Uranus.

Mesajul acestor aspecte care actioneaza simultan face referire la necesitatea unor schimbari de fond, care se produc fie din proprie vointa, dar cu dificultate, fie sunt impuse din afara, prin mijloace neplacute, poate chiar dureroase. Se adreseaza Fecioarelor si Pestilor, apoi Gemenilor si Sagetatorilor, dar poate avea impact asupra oricui.

Opozitia Saturn-Uranus
S-a perfectat pe 27 aprilie, dar efectele se resimt pana pe 27 mai. Cauta o reorganizare sau o regandire a unor sisteme, o noua viziune, o noua abordare, lucruri care sunt puse in opera dificil. La nivel macro, aduce perturbari politice si administrative, disfunctii institutionale, complicatii economico-financiare, nesiguranta, instabilitate. In plan personal, aduce dezorganizare, lipsa de perseverenta, adversitati sau accidente.

Conjunctia Jupiter-Uranus
Se va perfecta pe 8 iunie la 00˚17’, in Berbec, dar e deja in actiune, din martie-aprilie, in Pesti. Cauta noul, libertatea, aventura, stimuleaza ambitia, indrazneala, asumarea de riscuri. La nivel macro, e cel mai puternic agent al schimbarii si progresului, dar genereaza si situatii neasteptate, violente. La nivel personal, genereaza entuziasm, atractie pentru nou, expansiune si libertate, dar si riscul aventurarii pe carari periculoase.

Configuratii de ordin secundar
Sextilul Soarelui cu Jupiter si Uranus si trigonul Soarelui cu Saturn – aflat in Taur, Soarele face aspecte pozitive cu Jupiter, Saturn si Uranus, incercand sa medieze aspectele in-cordate. Eforturile lui au efect pana pe 21 mai si mai ales din a doua parte a lunii. Nu anuleaza tensiunile, dar le atenueaza.

Careul Soare-Marte
Este activ in prima jumatate a lunii. Aduce graba, imprudenta, iritabilitate, risc de accidentare. Atentie pentru Lei, Tauri, Varsatori si Scorpioni.

Careul Soare-Neptun – e activ intre 7 si 21 mai. Aduce neatentie, confuzie, amagire, compromis. Atentie pentru Tauri, Varsatori, Lei.

Ciclurile Jupiter-Saturn
Un ciclu Jupiter-Saturn dureaza 20 de ani, incepe cu o conjunctie care prefigureaza tendintele, culmineaza dupa 10 ani cu faza de varf si se incheie dupa inca 10, cu o noua conjunctie. Conjunctiile Jupiter-Saturn se repeta de 10 ori la rand in fiecare element: de 10 ori in zodii de pa-mant, de aer, de apa si de foc. Aceasta succesiune naste macro-cicluri de acelasi element, care dureaza circa 200 de ani. Cele 4 macro-cicluri ale celor 4 elemente formeaza un hiper-ciclu de circa 800 de ani.

Acum ne aflam in faza de maxim a ultimului ciclu dintr-un macro-ciclu de pamant. Prima conjunctie s-a produs in 1802, in Capricorn, iar ultima in 2000, in Taur. Se incheie in 2020, cand urmatoarea conjunctie Jupiter-Saturn va inaugura un nou macro-ciclu, de aer. Zodiile de pamant sunt productive si orientate catre materie (bani, po-sesiuni). Ca apogeul ultimului ciclu e insotit de o criza de proportii nu ne mira – vrea sa faca ultimele retusuri in economie si pentru asta evidentiaza tarele.

Starul zodiei
Cher, 20 mai 1946
Un Oscar pentru rolul din „Moonstruck“, un premiu la Cannes pentru rolul din „Masca“, trei Globuri de Aur, un Grammy, peste 200 de milioane de discuri vandute, o popularitate uriasa, un lung sir de amanti si altul de… operatii estetice!

Cher e un Taur senzual, laborios si tenace, care, ca toti Taurii, stie sa faca bani si sa-i administreze. Dar pe structura solida a zodiei natale se mai grefeaza si alte influente astrologice. Inclinatiile artistice le datoreaza sensibilului ascendent in Rac.

Creativitatea plina de originalitate ii vine de la conjunctia Venus-Uranus-Nodul Nord in Gemeni, iar coplesitoarea forta de expresie, de la conjunctia Marte-Pluto in Leu. Ambitia si simtul strategic sunt rodul unei accentuate amprente de tip Saturn: Saturn se afla chiar in semnul ascendent, iar Luna (care e si stapana horoscopului) se afla in Capricorn, zodie guvernata de Saturn. Aceasta componenta saturniana da adesea longevitate profesionala.

Special Cupidon
Cu Soarele traversand zodia Taurului pana pe 21 mai, afectivitatea si erotismul sunt la cote inalte. Numai ca nici zeul dorintei, Marte, si nici zeita iubirii, Venus, nu se afla intr-o dispozitie stralucita. Agresat de careul cu Soarele, in prima jumatate a lunii, Marte devine pripit si lipsit de tact, dispus catre orgolii si egoism – inclinatii ce pot dauna exprimarii la nivel sexual.

Efectele le simt mai ales Taurii, Leii, Scorpionii si Varsatorii. Venus, la randul ei, nu numai ca se afla in semnul nu prea pasional al Gemenilor, dar nimereste drept in mijlocul conflictului Jupiter-Saturn-Uranus, facand, pe rand, careu cu toti cei trei. Perioada critica? Primele doua decade, dar mai ales a doua. Zodiile afectate: Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti. Apele tulburi nu sufoca insa viata de cuplu in mai, doar o perturba.

Text: Mihaela Dicu; Foto: Hepta
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Astromania