Astre: Tendintele lunii iunie 2009

Conjunctia Jupiter-Neptun – desi aspectul exact s-a format pe 27 mai, conjunctia ramane intr-o marja de toleranta stransa (la 26˚-27˚ Varsator), deci foarte activa.

Este de asteptat ca in primele doua decade (mai ales in cea de-a doua si cu un maximum in jur de 17-18 iunie), trigonul cu Soarele din Gemeni sa-i puna in valoare potentialul pozitiv: mobilizare in vederea realizarii unui scop laudabil, inspiratie, entuziasm, generozitate si sansa, in special pentru Varsatori, Balante si, poate, Gemeni (Gemenii sunt supusi in iunie unor influente multiple si contradictorii).

De fapt, oricare dintre noi poate fi favorizat intr-un sector sau altul al vietii. In ultima decada, conjunctia nu mai beneficiaza de sprijinul Soarelui si incepe treptat sa intre in conflict cu Marte din Taur. Aversiunea martiana (care se perpetueaza pana pe 12 iulie) ii catalizeaza latura negativa: exagerare, surescitare, impulsivitate, hazardare, dezordine, fanatism, ambalare pentru idei eronate sau sperante false, atragerea in acti­­uni dubioase etc. Riscul financiar ramane crescut. Prudenta pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, Tauri, Lei si Scorpioni.

Trigoanele Marte-Pluto si Marte-Saturn – se perfecteaza, primul pe 4 si al doilea pe 22 iunie, iar influenta lor conjugata sau succesiva acopera toata luna. Sunt aspecte care cresc motivatia, perseverenta, rezistenta, hotararea, vointa. Aduc spirit de organizare, actiuni bine coordonate, masuri ferme, poate chiar dure, dar necesare.

La nivel macro, vizeaza mai ales sectorul politic, militar, industrial, sportiv. La nivel personal, Taurii, Fecioarele si Capricornii sunt principalii beneficiari, dar cu totii ne putem simti mai decisi sa rezolvam anumite probleme dintr-un domeniu sau altul al vietii.

Careul Soare-Saturn – aspectul exact se formeaza pe 5 iunie, cu influenta asupra primei decade. Efecte: la nivel macro, aspectul poate fi critic pentru cei aflati in functii inalte. Ameninta cu pierderea puterii sau a prestigiului, ghinioane, fatalitate, boala, poate chiar moarte.

La nivel personal, inclina catre indoiala, pesimism, inhibitii, sentimente de vinovatie, blocaj, restrictionare, dezaprobare etc. Inconvenientele pot fi depasite doar prin efort, rabdare, realism si o buna organizare. Indaratnicia si rigiditatea trebuie evitate. Atentie in special pentru Gemeni, Fecioare, Pesti si Sagetatori.

Careul Soare-Uranus– aspectul exact se formeaza pe 17 iunie, cu influenta asupra decadei a doua. Efecte: aduce o nevoie acuta de „spargere“ a rutinei, de actiune, nou, experiment, independenta. Aspectul elibereaza multa energie turbulenta, e bulversant, da reactii subite si impulsive, iar evenimentele pe care le genereaza sunt bruste si neasteptate. Prudenta, indeosebi pentru cei aflati in zodiile Gemeni, Pesti, Fecioara si Sagetator, cu o atentionare speciala pentru cei nascuti in ultima decada a zodiei.
 

Careul Soare-Pluto – aspectul exact se formeaza pe data de 23 iunie si influenteaza ultima deca­da. Efecte: intareste vointa si creste puterea de focalizare asupra subiectelor de interes. Este un aspect tensionat, care predispune la suspiciune, incordare si situare pe pozitii de forta. Da reactii de genul "totul sau nimic". Amplifica tentatia controlului si manipularii. Intensifica emotiile si pasiunile, dar tinde sa le manifeste intr-o maniera disruptiva, cu risc de frustrari sau disensiuni.

Special Cupidon
Venus si Marte raman in continuare alaturi, de data asta in semnul stabil si senzual al Taurului. Tendintele pasionale se pastreaza, dar modul de manifestare difera de luna trecuta, cand cei doi se aflau in infierbantatul si pripitul Berbec. Acum, totul este mai lent, mai profund si… mai radical! Taurul nu gusta glumele, nu agreeaza surprizele si nu suporta incertitudinile. Vrea sa stie exact cum sta si… vrea sa stea bine!

Relatiile se leaga mai greu, dar mai durabil. Insa exista o mai mare nevoie de dovezi de dragoste si fidelitate, iar cand apar dubii se pot isca episoade dramatice – combinatia dintre energia pasionala a conjunctiei Venus-Marte si redutabila forta a geloziei si inflexibilitatii taurine poate face ravagii…

Conjunctia Venus-Marte – ultima suta de metri
Se perfecteaza pe 21 iunie, dar are influenta asupra intregii luni. E cea de-a treia si ultima conjunctie datorata retrogradarii lui Venus: prima s-a petrecut in septembrie 2008, a doua in aprilie 2009. Unele evenimente de luna aceasta ar putea avea legatura cu cele din toamna trecuta sau din aprilie 2009.

La nivel macro, configuratia influenteaza lumea militara, industriala, artistica, sportiva si medicala. Stimuleaza pofta de distractii, relatiile sociale, contractele, creativitatea. Sunt sanse mari sa fie favorabila financiar, intrucat se formeaza intr-un semn cu instinct material puternic (Taur) si aduce initiative bune in afaceri. Latura instinctuala a conjunctiei poate genera si efecte negative. Ea instiga pornirile primitive, reactiile ilogice si patimase.

Taurii recepteaza cele mai puternice influente ale conjunctiei, pozitive sau negative; pe Scorpioni, Lei si Varsatori ii mobilizeaza, dar s-ar putea sa-i streseze; Fecioarelor le aduce oportunitati. re capcanele care ne ademenesc si de a proteja bunele relatii.

Mihaela Dicu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania